Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Checklists
Door: Redactie Brisk Magazine

Checklist: Arbeidsdeskundig onderzoek bij ziekteverzuim

Bij langdurige arbeidsongeschiktheid van een werknemer kan er door een bedrijfsarts of casemanager geadviseerd worden om een arbeidsdeskundig onderzoek te laten plaatsvinden. Hieronder volgt informatie over wat een arbeidsdeskundig onderzoek inhoudt, of het verplicht is en waar er tijdens het onderzoek naar wordt gekeken.

Als een werknemer ziek wordt, moet de werkgever werken aan de re-integratie van de werknemer. Dit wil zeggen dat de werkgever samen met de werknemer er voor moet zorgen dat de werknemer duurzaam terugkeert binnen het arbeidsproces. In de meeste situaties zal een werknemer ook vrij snel zijn werkzaamheden weer kunnen hervatten. Echter bij langdurig verzuim kan een bedrijfsarts vaststellen wat de werknemer nog kan doen (belastbaarheid). Als de bedrijfsarts vaststelt dat terugkeer binnen de oorspronkelijke functie niet meer haalbaar is of als hier twijfel over is, dan kunnen de mogelijkheden binnen het bedrijf en bij een potentiele nieuwe werkgever worden onderzocht door een arbeidsdeskundige.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:
E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 242.03 -3.14 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Arcadis 19.37  3.2 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 8.07  -5.3 %
Advanced met 38.8  -1.6 %
Meer beurs