Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
26 juli 2011

Winst Aperam verder onder druk

Aperam heeft in het tweede kwartaal nog altijd te kampen gehad met negatieve economische ontwikkelingen. De nikkelprijs stond onder druk en dit drukte vervolgens weer het resultaat. CEO Bernard Fontana merkte op dat er recent tekenen van stabilisering werden opgevangen. "Dit geeft vertrouwen voor het einde van dit jaar", aldus de topman. In de afgelopen drie maanden werd 439 duizend ton afgeleverd door Aperam. Een afname van 3 procent op ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Aperam boekte een omzet over het tweede kwartaal van 1.708 miljoen dollar en dit was bijna 200 miljoen meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De EBITDA daalde daarentegen met 76 miljoen dollar tot 102 miljoen. Het nettoresultaat was slechts 2 miljoen euro, tegen 66 miljoen dollar een jaar eerder. Filip de Pauw van ING voorzag een daling van de winst, maar rekende op een halvering. De omzet ontwikkelde zich daarentegen positief. De analist rekende op een lichte stijging op jaarbasis, maar dit werd maar liefst 200 miljoen euro. Per aandeel verdiende Aperam 0,02 dollar.

Vooruitzichten
Voor het derde kwartaal ziet Aperam de EBITDA op een dieptepunt uitkomen. Dit wijt de onderneming vooral aan een seizoenseffect. De schuld neemt in het lopende kwartaal wel af, aldus Aperam.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs