Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
25 januari 2018

Kansen voor partnership en verkoop Emte even groot

(ABM FN-Dow Jones) De kans dat Emté wordt verkocht is momenteel gelijk aan de kans dat er wordt gekozen voor een partnership. Dit zei CEO Koen Slippens van Sligro Food Group donderdag in gesprek met ABM Financial News. Hoewel de markt wellicht vandaag al rekende op een besluit, meent Sligro "keurig op koers" te zijn met het onderzoek naar de alternatieven voor Emté. Inmiddels is een formeel proces in gang gezet en dit betekent dat Sligro "in gesprek is met zeer geïnteresseerden", zowel voor een partnership als een overname. "We hebben geen haast, er vloeit geen bloed en we kiezen voor zorgvuldigheid", zei Slippens. Duidelijk is wel dat 2,5 procent marktaandeel "te klein is om zelf door te gaan", aldus de topman. Dit aandeel vergroten door zelf overnames te doen, ziet Slippens niet zitten. Die optie is inmiddels afgevallen. Overigens is er wel voldoende oorlogskas om overnames te doen, benadrukte Slippens. Die is zelfs veel groter dan wat er nu te koop staat, voegde hij daaraan toe. De schuldratio is "conservatief" met minder dan 1. Dit betekent dat er voldoende slagkracht is om voor Foodservice op overnamepad te gaan. "Financiën zijn niet de drempel”, aldus de CEO, die “altijd in de markt is voor interessante overnames". Maar, zo temperde Slippens het enthousiasme, Sligro is ook druk met het integreren van recente overnames. Momenteel wordt bijvoorbeeld veel tijd gespendeerd aan de samenwerking met Heineken. "Die verloopt heel prettig", aldus de topman. De kans dat er nog een vergelijkbare deal aankomt, noemde Slippens klein, vooral vanwege het specifieke karakter van de deal. Afgelopen jaar steeg de nettowinst van Sligro van 73 miljoen naar 81 miljoen euro. Sligro besloot het dividend te verhogen van 1,30 naar 1,40 euro per aandeel. De winststijging was evenwel vooral te danken aan eenmalige posten. Gecorrigeerd nam de nettowinst met slechts 1 miljoen toe tot 74 miljoen euro, oftewel een stijging van 0,6 procent. Slippens erkende dat vooral eenmalige items de winst afgelopen jaar dreven en zei tegenover ABM Financial News goed na te hebben gedacht over de dividendverhoging. "We houden er niet van om het dividend te verlagen", voegde hij daaraan toe. Voor 2018 "staan er grote klussen op het programma", blikte Slippens vooruit. De "focus" zal vooral liggen op de integratie van de Heineken-deal, de toekomst van Emté, België en het nieuwe IT-platform.  Daarbij wil Slippens de groei die Sligro behaalt beter vertalen in rendement. Het aandeel Sligro Food Group steeg donderdag 2,9 procent.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs