Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
9 januari 2018

Beursblik: Heineken presteert sterk in de Amerika's

(ABM FN-Dow Jones) Heineken presteert sterk in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, waar het bierconcern ongeveer een kwart van zijn omzet en operationeel resultaat genereert. Dit stelden analisten van Bryan Garnier dinsdag in een rapport. De marktvorsers merkten daarbij op dat ze verwachten dat de sterke groei van de afgelopen jaren zich zal voortzetten en rekenen op een jaarlijkse omzetgroei voor de komende periode van bijna 6 procent. Mede dankzij synergieën uit de acquisitie van Kirin Brazil voorzien ze een groei van het operationeel resultaat in de regio van zelfs 12 procent per jaar. Dankzij de sterke prestaties in de Amerika's voorzien de analisten voor Heineken als totaal een groei van het operationeel resultaat van 2,1 procent in 2018 en 3,6 procent in 2019. De omzetgroei in de regio wordt vooral verwacht vanuit Mexico, dat goed is voor 38 procent van het volume, en Brazilië, goed voor 35 procent van het volume. De analisten wezen daarbij op de groei van de bevolking, herstel van de Latijns-Amerikaanse economieën, focus op de premium merken en groei van de bierconsumptie per inwoner. Bryan Garnier maakte de kanttekening dat de teleurstellende prestaties in de Verenigde Staten naar verwachting zullen resulteren in een lage groei in het land. Maar in 2018 zal Heineken de grootste media-investering ooit doen en bijna alle merken zo een 'boost' proberen te geven. Als dat inderdaad resultaat oplevert, draagt dat alleen maar bij aan de groei in de Amerika's, merkten de analisten op. Bryan Garnier ziet aanvullend interessante acquisitiemogelijkheden voor Heineken in de regio, waaronder volledige controle over CCU.  Het advies van het beurshuis luidt Kopen met een koersdoel van 101,00 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel Heineken dinsdag 0,1 procent hoger op 88,38 euro.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken