Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
9 januari 2018

Beursblik: waardering Altice in lijn met sectorgenoten

(ABM FN-Dow Jones) De waardering van Altice Europa komt in lijn met die van sectorgenoten na de afsplitsing van Altice USA. Dit schreven analisten van Barclays dinsdag. Bij de afsplitsing, die nog moet worden goedgekeurd door de aandeelhouders, zal Altice USA een dividend uitkeren van 1,5 miljard dollar. Altice Europa kan daarvan volgens Barclays 0,9 miljard euro tegemoet zien, waarvan weer 0,6 miljard euro zal worden gebruikt voor het terugbetalen van schulden. Naar verwachting heeft Altice Europa na afronding van de plannen nog een schuld van ongeveer 30 miljard euro, ofwel een schuldratio volgens Barclays van 5,2.  Analisten van de Britse bank denken dat Altice na de afsplitsing van de Amerikaanse tak over 2017 op 6,0 keer de EBITDA zal worden gewaardeerd en voor 2018 op 6,4 keer. Voor Europese sectorgenoten is dit respectievelijk 6,7 en 6,4 keer. Ook gerekend met de operationele vrije kasstroom ligt de waardering van Altice grofweg in lijn met die van sectorgenoten, aldus Barclays. De Britse bank heeft een Gelijkgewogen advies op Altice met een koersdoel van 9,00 euro. Dinsdag steeg het aandeel 5,0 procent naar 9,92 euro.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs