Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
28 december 2017

Omzet Value8-dochter Ceradis groeit

(ABM FN-Dow Jones) De producent van duurzame gewasbescherming Ceradis heeft de positieve omzettrend zien doorzetten in het derde kwartaal en verwacht voor heel dit jaar een sterke groei. Dat meldde het dochterbedrijf van Value8 donderdag in een trading update. De groei wordt ondersteund door een hogere omzet van Ceraxel, een schimmeldodend middel dat momenteel in Frankrijk en Italië wordt toegepast om meeldauw op druiven te bestrijden. Dit middel wordt gedistribueerd door Syngenta. Omdat de meeste gewasbeschermingsproducten in het voorjaar en de zomer worden gebruikt, is de omzet in de tweede helft van het jaar doorgaans lager, merkte Ceradis op.  Over de eerste helft van dit jaar boekte Ceradis een toename van de omzet naar 1,88 miljoen euro, nadat deze een jaar eerder nog was blijven steken op 0,41 miljoen euro in zes maanden tijd, door ongunstige timing-effecten. Hoeveel omzet er in het derde kwartaal werd geboekt, meldde Ceradis niet. "Terwijl de gewasbeschermingsindustrie blijft consolideren, lijkt de druk van regelgevers en de maatschappij om de landbouw te verduurzamen alleen maar toe te nemen", zei CEO Willem-Jan Meulemeesters. Dat is een trend die bijdraagt aan de groei van Ceradis, volgens de topman. Value8, het investeringsfonds onder leiding van CEO Peter Paul de Vries, nam in augustus 2016 een meerderheidsbelang in Ceradis, dat een spin-off is van de Universiteit van Wageningen.  Eind november herhaalde Value8 dat de mogelijkheid van verbreding van de aandeelhoudersbasis, waaronder een beursnotering, door Ceradis wordt onderzocht.   Ceradis claimt dat zijn gewasbeschermingsmiddelen het milieu 70 tot 80 procent minder belasten. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken