Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
21 december 2017

Beursblik: Goldman Sachs verlaagt koersdoel Altice

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het koersdoel voor Altice verlaagd van 14,00 euro naar 13,50 euro, met handhaving van het neutrale advies. De bank heeft voor de tweede keer sinds de derdekwartaalcijfers zijn winstverwachtingen verlaagd, vanwege dalende EBITDA-resultaten in Frankrijk. Meer dan de helft van de koersdaling van ongeveer 50 procent sinds de derdekwartaalcijfers is gebaseerd op de lagere winstverwachtingen van analisten, die met een hefboom doorwerken in de koers vanwege de hoge schuld van het bedrijf. Daarmee willen de analisten van Goldman maar zeggen dat het aandeel niet per se heel goedkoop is geworden door de recente koersval. Met een waardering op 12 keer het EBITDA-resultaat in 2019, verminderd met de investeringen, wijkt het aandeel niet af van waarderingen van sectorgenoten.  Goldman Sachs verwacht dat de Franse EBITDA met 263 miljoen euro daalt in 2018 en ook in 2019 nog zal dalen. Zo heeft rivaal Bouygues laten weten langer door te gaan met stuntprijzen voor vaste telefoonlijnen, om marktaandeel te winnen. De ongunstige beeldvorming rond Altice bij klanten kan niet een-twee-drie worden omgekeerd zodat er nog meer mensen zullen overstappen naar de concurrent.  Daarbij zijn de kostenbesparingen waar Altice volgend jaar op mikt 150 miljoen euro lager dan waar Goldman Sachs op rekende, en zijn er andere tegenvallers, waaronder een wegvallend belastingvoordeel van 200 miljoen euro, kosten voor een Champions League-deal en extra investeringen in klanten. 

Neerwaarts potentieel
Mogelijke tegenvallers zijn verdere verlagingen van de winstverwachtingen, vanwege nog lagere kostenbesparingen of onverwachte hogere kosten, langer aanhoudende concurrentie van Bouygues in Frankrijk en druk van regelgeving in Portugal.  De voorgenomen desinvesteringen en wisselingen van het management in Frankrijk en Portugal zorgen voor extra onzekerheid.

Opwaarts potentieel 
Goldman Sachs denkt dat de verkoop van een groot onderdeel - naast de televisiemasten en het onderdeel in de Dominicaanse Republiek die al zijn genoemd door het bedrijf en door persbureau Bloomberg - de schuld fors kan verminderen en substantiële waarde kan opleveren voor aandeelhouders, door een betere kapitaalstructuur.  Dankzij de Amerikaanse bezittingen zijn de activiteiten van Altice van betere kwaliteit dan Europese sectorgenoten, wat op de langere een EBITDA-groei voor de groep kan opleveren van 3,5 procent per jaar vanaf 2019 tot en met 2022. Op een rood Damrak steeg het aandeel Altice met 1,2 procent tot 8,50 euro. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken