Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
21 december 2017

Beursblik: Goldman Sachs verlaagt koersdoel Altice

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het koersdoel voor Altice verlaagd van 14,00 euro naar 13,50 euro, met handhaving van het neutrale advies. De bank heeft voor de tweede keer sinds de derdekwartaalcijfers zijn winstverwachtingen verlaagd, vanwege dalende EBITDA-resultaten in Frankrijk. Meer dan de helft van de koersdaling van ongeveer 50 procent sinds de derdekwartaalcijfers is gebaseerd op de lagere winstverwachtingen van analisten, die met een hefboom doorwerken in de koers vanwege de hoge schuld van het bedrijf. Daarmee willen de analisten van Goldman maar zeggen dat het aandeel niet per se heel goedkoop is geworden door de recente koersval. Met een waardering op 12 keer het EBITDA-resultaat in 2019, verminderd met de investeringen, wijkt het aandeel niet af van waarderingen van sectorgenoten.  Goldman Sachs verwacht dat de Franse EBITDA met 263 miljoen euro daalt in 2018 en ook in 2019 nog zal dalen. Zo heeft rivaal Bouygues laten weten langer door te gaan met stuntprijzen voor vaste telefoonlijnen, om marktaandeel te winnen. De ongunstige beeldvorming rond Altice bij klanten kan niet een-twee-drie worden omgekeerd zodat er nog meer mensen zullen overstappen naar de concurrent.  Daarbij zijn de kostenbesparingen waar Altice volgend jaar op mikt 150 miljoen euro lager dan waar Goldman Sachs op rekende, en zijn er andere tegenvallers, waaronder een wegvallend belastingvoordeel van 200 miljoen euro, kosten voor een Champions League-deal en extra investeringen in klanten. 

Neerwaarts potentieel
Mogelijke tegenvallers zijn verdere verlagingen van de winstverwachtingen, vanwege nog lagere kostenbesparingen of onverwachte hogere kosten, langer aanhoudende concurrentie van Bouygues in Frankrijk en druk van regelgeving in Portugal.  De voorgenomen desinvesteringen en wisselingen van het management in Frankrijk en Portugal zorgen voor extra onzekerheid.

Opwaarts potentieel 
Goldman Sachs denkt dat de verkoop van een groot onderdeel - naast de televisiemasten en het onderdeel in de Dominicaanse Republiek die al zijn genoemd door het bedrijf en door persbureau Bloomberg - de schuld fors kan verminderen en substantiële waarde kan opleveren voor aandeelhouders, door een betere kapitaalstructuur.  Dankzij de Amerikaanse bezittingen zijn de activiteiten van Altice van betere kwaliteit dan Europese sectorgenoten, wat op de langere een EBITDA-groei voor de groep kan opleveren van 3,5 procent per jaar vanaf 2019 tot en met 2022. Op een rood Damrak steeg het aandeel Altice met 1,2 procent tot 8,50 euro. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs