Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
20 december 2017

Mondiale staalproductie opnieuw gestegen

(ABM FN-Dow Jones) De wereldwijde staalproductie is in november verder gestegen, maar wel iets minder hard dan in de voorgaande maand. Dit bleek woensdag uit cijfers van brancheorganisatie World Steel Association.  In totaal maakten de 66 staalproducerende landen in de afgelopen maand 136,3 miljoen ton staal, een stijging van 3,7 procent op jaarbasis. In de voorgaande maand steeg de productie nog met 5,7 procent. In China, wereldwijd verreweg de grootste fabrikant van staal, steeg de productie afgelopen maand op jaarbasis met 2,2 procent tot 66,2 miljoen ton. Japan zag de productie afgelopen maand toenemen met 1,0 procent. In Italië en Spanje werd respectievelijk 3,3 en 18,0 procent meer staal gemaakt, maar in Frankrijk daalde de productie met 8,7 procent.  De Verenigde Staten produceerden 6,7 miljoen ton staal, 7,0 procent meer dan een jaar geleden. De bezettingsgraad van staalproducerende landen steeg in november op jaarbasis met 1,5 procentpunt naar 70,7 procent. Vergeleken met oktober dit jaar betekende dit evenwel een afname van 2,2 procentpunt.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs