Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
18 december 2017

Volatiliteit AEX daalt

(ABM FN-Dow Jones) De Implied Volatility Index (IVIx) voor de AEX index noteerde maandag op 7,8 procent, terwijl de Amsterdamse hoofdgraadmeter rond 552 punten noteerde. De volatiliteit was daarmee 4 procent lager dan vorige week vrijdag en 13 procent lager dan een week eerder op maandag. "Bij de AEX optie volatilities noteren 16 van de 25 aandelen een lagere optie volatility ten opzichte van vorige week vrijdag. Bij 14 van de 25 aandelen zie we een afname in optie volatility ten opzichte van vorige week maandag. De AEX index optie volatility maakt ten opzichte van vrijdag en vorige week maandag een verdere beweging omlaag, met percentiel minder dan 1 procent", zei Herbert Robijn van Finodex.  In de AEX was Heineken de grootste volatility stijger voor de dag, met een stijging van 32 procent tot een niveau van 10 procent.  Gemalto was de grootste daler op dagbasis, met een daling van de index tot 8 procent. Dat is 70 procent lager ten opzichte van vorige week vrijdag.  Op weekbasis was Vopak de grootste volatility stijger met een stijging van 39 procent tot een niveau 14 procent. De sterkste afname kwam voor rekening van Gemalto, dat de volatiliteit met 78 procent zag dalen tot 8 procent.  De gegevens zijn samengesteld door Finodex, aanbieder van Smart Investment Tools voor optie-, aandelen- en turbobeleggers, in samenwerking met ABM Financial News. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs