Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
13 december 2017

Beursblik: aandeel AMG in trek na goedkeuring lithiumfabriek

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Advanced Metallurgical Group (AMG) was woensdagochtend één van de sterkste stijgers op het Damrak, nadat het bedrijf bevestigde dat het een tweede fabriek voor lithiumconcentraat of spodumene gaat bouwen op zijn mijnlocatie in Brazilië. De raad van commissarissen ging akkoord met het plan, meldde AMG dinsdag. Daarmee wil het bedrijf de goedkoopste producent ter wereld worden van dit hittebestendige metaal, dat kan worden gebruikt in batterijen voor de opslag van hernieuwbare energie, in elektrische auto's en smartphones. Analist Stijn Demeester van ING noemt de verdubbeling van de productiecapaciteit vanaf 2020 positief, maar niet verrassend. De investering van 110 miljoen dollar is iets hoger dan de 100 miljoen dollar waar het bedrijf eerder op hintte. Dit zou kunnen komen omdat samen met de lithiumproductie ook de tantalumproductie moet worden opgevoerd, denkt de analist. Een volgende mogelijke aanjager voor het aandeel is goedkeuring van de investering in lithiumcarbonaat in de eerste helft van 2018. Demeester vermoedt dat AMG daarvoor nu al extra financiering heeft aangetrokken. De lithium-activiteiten kunnen in totaal 200 miljoen dollar aan het bedrijfsresultaat van AMG toevoegen, op basis van behoudende prijsaannames, stelde Demeester, die onlangs al zijn koersdoel verhoogde vanwege deze potentiële winstmotor. Het aandeel AMG is dit jaar 166 procent gestegen. Veel institutionele beleggers verkleinden de afgelopen maanden hun belang na de koersspurt van dit jaar, bleek uit AFM-meldingen. AMG ging in 2007 naar de beurs in Amsterdam voor 24 euro en zag de koers daarna snel stijgen tot een top van 65 euro, maar het aandeel handelde na de crisis van 2008 jarenlang op niveaus onder 10 euro. Sinds begin vorig jaar zit het aandeel weer sterk in de lift. AMG won woensdag 3,3 procent tot 39,26 euro, na een top op 40,15 euro eerder woensdag. ING heeft een koopadvies en koersdoel van 49,00 euro voor het aandeel.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken