Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
13 december 2017

Beursblik: aandeel AMG in trek na goedkeuring lithiumfabriek

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Advanced Metallurgical Group (AMG) was woensdagochtend één van de sterkste stijgers op het Damrak, nadat het bedrijf bevestigde dat het een tweede fabriek voor lithiumconcentraat of spodumene gaat bouwen op zijn mijnlocatie in Brazilië. De raad van commissarissen ging akkoord met het plan, meldde AMG dinsdag. Daarmee wil het bedrijf de goedkoopste producent ter wereld worden van dit hittebestendige metaal, dat kan worden gebruikt in batterijen voor de opslag van hernieuwbare energie, in elektrische auto's en smartphones. Analist Stijn Demeester van ING noemt de verdubbeling van de productiecapaciteit vanaf 2020 positief, maar niet verrassend. De investering van 110 miljoen dollar is iets hoger dan de 100 miljoen dollar waar het bedrijf eerder op hintte. Dit zou kunnen komen omdat samen met de lithiumproductie ook de tantalumproductie moet worden opgevoerd, denkt de analist. Een volgende mogelijke aanjager voor het aandeel is goedkeuring van de investering in lithiumcarbonaat in de eerste helft van 2018. Demeester vermoedt dat AMG daarvoor nu al extra financiering heeft aangetrokken. De lithium-activiteiten kunnen in totaal 200 miljoen dollar aan het bedrijfsresultaat van AMG toevoegen, op basis van behoudende prijsaannames, stelde Demeester, die onlangs al zijn koersdoel verhoogde vanwege deze potentiële winstmotor. Het aandeel AMG is dit jaar 166 procent gestegen. Veel institutionele beleggers verkleinden de afgelopen maanden hun belang na de koersspurt van dit jaar, bleek uit AFM-meldingen. AMG ging in 2007 naar de beurs in Amsterdam voor 24 euro en zag de koers daarna snel stijgen tot een top van 65 euro, maar het aandeel handelde na de crisis van 2008 jarenlang op niveaus onder 10 euro. Sinds begin vorig jaar zit het aandeel weer sterk in de lift. AMG won woensdag 3,3 procent tot 39,26 euro, na een top op 40,15 euro eerder woensdag. ING heeft een koopadvies en koersdoel van 49,00 euro voor het aandeel.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs