Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
12 december 2017

Plannen AMG voor lithium goedgekeurd

(ABM FN-Dow Jones) De raad van commissarissen van AMG Advanced Metallurgical Group heeft ingestemd met de uitbreidingsplannen van het bedrijf in Brazilië. Dit maakte de producent van metallurgische producten en systemen dinsdag nabeurs bekend. De plannen vereisen een investering van 110 miljoen dollar.  De nieuwe fabriek moet zorgen voor een verdubbeling van de jaarcapaciteit van 90.000 naar 180.000 ton lithiumconcentraat bij de Mibra mijn. Ook zal de fabriek tantalumconcentraat voor zijn rekening nemen.  De Mibra mijn heeft naar schatting van AMG voldoende output om de lithiumfabrieken vanaf 2020 voor een periode van ongeveer twintig jaar aan de gang te houden.  De vandaag goedgekeurde uitbreiding moet eind 2019 zijn afgerond, maar de eerste fabriek met een capaciteit van 90.000 ton moet al in juni 2018 operationeel zijn. Vanwege de plannen heeft AMG HSBC en Citi een mandaat gegeven voor een kredietfaciliteit van 500 miljoen dollar. Daarmee wil AMG enerzijds een bestaande lening herfinancieren en anderzijds de investeringen bekostigen.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs