Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
9 december 2017

Beursblik: vertrouwen Binck-beleggers licht gedaald

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder beleggers van BinckBank is in december licht gedaald. Dit bleek zaterdag uit de Binck BeleggersBarometer. "De daling volgt op een slappe novembermaand op de Europese beurzen, waarbij de AEX ruim 3 procent terrein verloor", aldus een toelichting van de onlinebroker. De barometer kwam uit op 5,2, wat 0,3 punt lager is dan in november. "Maar per saldo is er nog steeds sprake van een duidelijk positief beeld", aldus Binck.  De barometer beweegt tussen een stand van 10 negatief en 10 positief. De respondenten van de enquete rekenen op een stijging van de AEX in december van bijna 2 procent.

Favoriet
De favoriete aandelen onder klanten van Binck in december zijn "met afstand" de aandelen Royal Dutch Shell en Ahold Delhaize. ASML maakt de top drie compleet. Wegblijven doen de klanten vooral bij Altice, dat de afgelopen weken ook een enorme koersdaling doormaakte. Andere aandelen die weinig geliefd zijn, zijn Air France-KLM en Shell. Waar krap 15 procent van de respondenten de oliereus noemde als een favoriet voor december, noemde ruim vier procent Shell een aandeel om van af te blijven. Nog altijd is de technologiesector de meest favoriete sector onder beleggers bij Binck. "Maar de olie- en gassector is al enkele maanden met een stevige opmars bezig en staat inmiddels stevig op de tweede plek."

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs