Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
7 december 2017

Beursblik: doelstellingen Aalberts ambitieus

(ABM FN-Dow Jones) Aalberts heeft woensdag ambitieuze doelstellingen afgegeven en straalt daarmee vertrouwen uit. Dit stelde analist Martijn den Drijver van NIBC donderdag. Aalberts wil in de periode tussen 2018 en 2022 de gemiddelde omzetgroei versnellen en streeft naar een hogere EBITA-marge en rendement op geïnvesteerd kapitaal, de zogenoemde ROCE. De doelstellingen zijn "overduidelijk ambitieus", aldus Den Drijver, die zelf minder ambitieuze doelen had verwacht, gezien waar Aalberts nu staat.  Volgens de marktvorser straalt dit vertrouwen uit in de toekomstige innovatie, de prijsstrategie, marktontwikkelingen en de productenpijplijn.  Den Drijver sluit niet uit dat de ramingen voor 2018/2019 omhoog gaan als gevolg van de "positieve boodschap", zeker nadat financieel directeur John Eijgendaal opnieuw bevestigde dat de marges op de autonome omzetgroei circa 15 tot 20 procent zullen zijn en dat Aalberts enkel overnames wil doen als bedrijven bovengemiddelde marges realiseren. Wel merkte Den Drijver op dat Aalberts verwacht dat de investeringen substantieel zullen stijgen in 2018 en 2019, waardoor verbeteringen in de winstgevendheid pas later in de periode 2018 tot 2022 zullen plaatsvinden.   Pelsma zou ook hebben gezegd dat de bezettingsgraad al relatief hoog is in alle divisies, op Building Technology en Material Technology na, hetgeen de toegenomen investeringen verklaart.  "Al met al een positieve boodschap van Aalberts", aldus de analist.  NIBC handhaafde het Houden advies met een koersdoel van 33,50 euro. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 269.09 -1.84 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
BAM groep ko 3.55  2.9 %
Yatra 4.5  -22.2 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Arcadis 17.88  -5.5 %
Meer beurs