Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
7 december 2017

Beursblik: doelstellingen Aalberts ambitieus

(ABM FN-Dow Jones) Aalberts heeft woensdag ambitieuze doelstellingen afgegeven en straalt daarmee vertrouwen uit. Dit stelde analist Martijn den Drijver van NIBC donderdag. Aalberts wil in de periode tussen 2018 en 2022 de gemiddelde omzetgroei versnellen en streeft naar een hogere EBITA-marge en rendement op geïnvesteerd kapitaal, de zogenoemde ROCE. De doelstellingen zijn "overduidelijk ambitieus", aldus Den Drijver, die zelf minder ambitieuze doelen had verwacht, gezien waar Aalberts nu staat.  Volgens de marktvorser straalt dit vertrouwen uit in de toekomstige innovatie, de prijsstrategie, marktontwikkelingen en de productenpijplijn.  Den Drijver sluit niet uit dat de ramingen voor 2018/2019 omhoog gaan als gevolg van de "positieve boodschap", zeker nadat financieel directeur John Eijgendaal opnieuw bevestigde dat de marges op de autonome omzetgroei circa 15 tot 20 procent zullen zijn en dat Aalberts enkel overnames wil doen als bedrijven bovengemiddelde marges realiseren. Wel merkte Den Drijver op dat Aalberts verwacht dat de investeringen substantieel zullen stijgen in 2018 en 2019, waardoor verbeteringen in de winstgevendheid pas later in de periode 2018 tot 2022 zullen plaatsvinden.   Pelsma zou ook hebben gezegd dat de bezettingsgraad al relatief hoog is in alle divisies, op Building Technology en Material Technology na, hetgeen de toegenomen investeringen verklaart.  "Al met al een positieve boodschap van Aalberts", aldus de analist.  NIBC handhaafde het Houden advies met een koersdoel van 33,50 euro. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs