Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
6 december 2017

Aalberts zet in op versnelling omzetgroei en winstmarges

(ABM FN-Dow Jones) Aalberts wil in de periode tussen 2018 en 2022 de gemiddelde omzetgroei versnellen en streeft naar een hogere EBITA-marge en rendement op geïnvesteerd kapitaal, de zogenoemde ROCE. Dit meldde de industrieel toeleverancier woensdag voorafgaand aan een beleggersdag.  Later vandaag zal Aalberts een update geven van zijn strategie 'Focused Acceleration'. Aalberts zei tevens in de komende periode te streven naar ontwikkeling en uitbreiding van nichetechnologieën via initiatieven voor autonome groei en overnames met een gerichte bedrijfsaanpak. Bij de halfjaarresultaten zei topman Pelsma al dat de strategie zal worden doorgezet om zowel autonoom als via kleine aanvullende overnames te groeien. "We zullen verdere duurzame winstgevende groei realiseren", beloofde de topman.   In de eerste zes maanden van 2017 rapporteerde het concern een EBITA marge van 12,4 procent, dankzij een hogere winstgevendheid bij onderdelen Flamco en Impreglon en door een verbetering in de bouwmarkten waardoor de volumes en operationele leverage is toegenomen. De ROCE doelstelling werd daarentegen niet gehaald en kwam in het eerste halfjaar uit op 14,5 procent.   Analist Martijn den Drijver van NIBC zei reeds in aanloop naar de beleggersdag te verwachten dat  Aalberts zich tijdens de bijeenkomst wat positiever zou uitlaten over de marges. NIBC ziet dan ook ruimte om op termijn naar een marge van 13,5 procent te groeien. De analist wees hierbij op de aanhoudende initiatieven van Aalberts om de efficiency te verhogen en het productaanbod te verbeteren. Den Drijver verhoogde dinsdag zijn winsttaxaties en daarmee ook het koersdoel van 31,00 naar 33,50 euro. De analist handhaafde wel het Houden advies voor het aandeel.   Het aandeel Aalberts sloot dinsdag op een groen Damrak 0,1 procent lager op 43,15 euro.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 269.09 -1.84 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
BAM groep ko 3.55  2.9 %
Yatra 4.5  -22.2 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Arcadis 17.88  -5.5 %
Meer beurs