Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Beursblik: optimisme beursexperts is terug

1 december 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Aan het einde van 2017 is het optimisme onder de beursexperts teruggekeerd. Dit concludeerde analist Corne van Zeijl van Actiam. Uit de maandelijkse enquete die Actiam onder beursexperts houdt, bleek dat "maar liefst de helft van de ondervraagden" denkt dat de beurs in december zal stijgen. "Men gaat vooral van een eindejaarsrally uit", aldus Van Zeijl. Slechts 15 procent van de experts is somber gestemd voor december, de overige 35 procent is neutraal. De experts waren het hele jaar door erg terughoudend. "De afgelopen maand lieten ze die terughoudendheid voorzichtig een klein beetje varen. En prompt ging de AEX met 1,8 procent naar beneden", constateerde Van Zeijl.

Top & Flop
Komende maand moeten beleggers vooral het aandeel Ahold Delhaize in portefeuille hebben, menen de experts. Ook ASML, Altice en indexzwaargewicht Shell zijn geliefd onder de experts. Volgens Van Zeijl vinden de kenners dat Altice, althans voor even, voldoende gedaald is. ASML stond in november nog bij de floppers, en de koers daalde inderdaad. Gemalto, afgelopen maand nog een topper volgens de experts, daalde echter ook in november. Voor december rekenen de experts op een verdere daling van het aandeel.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.