Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
23 november 2017

Beursblik: S&P verlaagt outlook Altice

(ABM FN-Dow Jones) Kredietbeoordelaar Standard & Poor's is donderdag wat negatiever geworden over de vooruitzichten van Altice en verlaagde de outlook voor de in Amsterdam genoteerde Franse kabelexploitant van stabiel naar negatief. De kredietwaardigheid van Altice bleef onveranderd op B+. De kredietbeoordelaar wees daarbij op de onlangs neerwaarts bijgestelde EBITDA-verwachting, managementveranderingen, de aanhoudende problemen op de Franse markt en de sterke concurrentie. Dit had tot gevolg dat de kredietanalisten van S&P de ramingen voor de EBITDA van Altice in 2018 ook neerwaarts bijstelden. De analisten merkten verder op dat het succes van de differentiatiestrategie van Altice zich nog moet bewijzen. Daarbij heeft de koersimplosie van het aandeel het vertrouwen geen goed gedaan, aldus S&P. Toch is het niet louter kommer en kwel. In Amerika behaalt Altice een "solide" operationeel resultaat, zijn de vooruitzichten voor de vrije kasstroom positief en lopen er de komende jaren relatief weinig leningen af. Een negatieve outlook betekent dat er serieuze kans bestaat dat de kredietwaardigheid in 2018 wordt verlaagd, als het management er niet in slaagt de operaties in Frankrijk te verbeteren, de schulden tijdig en voldoende te verlagen en het vertrouwen van de markt terug te winnen, stelden de analisten. Op een groen Damrak noteerde het aandeel Altice donderdag 4,0 procent hoger op 7,86 euro.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs