Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
23 november 2017

Beursblik: S&P verlaagt outlook Altice

(ABM FN-Dow Jones) Kredietbeoordelaar Standard & Poor's is donderdag wat negatiever geworden over de vooruitzichten van Altice en verlaagde de outlook voor de in Amsterdam genoteerde Franse kabelexploitant van stabiel naar negatief. De kredietwaardigheid van Altice bleef onveranderd op B+. De kredietbeoordelaar wees daarbij op de onlangs neerwaarts bijgestelde EBITDA-verwachting, managementveranderingen, de aanhoudende problemen op de Franse markt en de sterke concurrentie. Dit had tot gevolg dat de kredietanalisten van S&P de ramingen voor de EBITDA van Altice in 2018 ook neerwaarts bijstelden. De analisten merkten verder op dat het succes van de differentiatiestrategie van Altice zich nog moet bewijzen. Daarbij heeft de koersimplosie van het aandeel het vertrouwen geen goed gedaan, aldus S&P. Toch is het niet louter kommer en kwel. In Amerika behaalt Altice een "solide" operationeel resultaat, zijn de vooruitzichten voor de vrije kasstroom positief en lopen er de komende jaren relatief weinig leningen af. Een negatieve outlook betekent dat er serieuze kans bestaat dat de kredietwaardigheid in 2018 wordt verlaagd, als het management er niet in slaagt de operaties in Frankrijk te verbeteren, de schulden tijdig en voldoende te verlagen en het vertrouwen van de markt terug te winnen, stelden de analisten. Op een groen Damrak noteerde het aandeel Altice donderdag 4,0 procent hoger op 7,86 euro.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 269.09 -1.84 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
BAM groep ko 3.55  2.9 %
Yatra 4.5  -22.2 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Arcadis 17.88  -5.5 %
Meer beurs