Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
23 november 2017

Beursblik: positieve vooruitzichten Randstad

(ABM FN-Dow Jones) De vooruitzichten voor Randstad zijn positief, waarbij de uitzender vooruitgang boekt bij het overgenomen Monster. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING donderdag naar aanleiding van de beleggersdag van de uitzender afgelopen dinsdag.  Ondanks een glansloze koersbeweging in de afgelopen twee dagen, is de analist van mening dat de markt enkele punten over het hoofd ziet. Zo lijken de consensusverwachtingen voor het lopende kwartaal iets te voorzichtig, vooral op het gebied van omzetgroei, en zijn ook de verwachtingen voor heel 2018 wat aan de lage kant.  Bovendien boekt Randstad volgens Zwartsenburg vooruitgang binnen zijn digitale strategie met signalen dat de uitzender marktaandeel wint, terwijl bij Monster de eerste verbeteringen zichtbaar worden en dat de overgenomen onderneming in 2018 breakeven kan draaien.  Met het verwachte rendement op geïnvesteerd kapitaal in 2018 kan er voor Randstad een nieuw hoofdstuk beginnen, aldus de analist. Zwartsenburg merkte op dat het rendement op de vrije kasstroom nu al hoog is met 9,2 procent voor 2018.  Volgens de marktvorser wordt de terughoudendheid van beleggers momenteel gedreven door de beperkte operationele leverage in de verwachtingen voor 2018, maar Zwartsenburg is van mening dat Randstad op dit gebied zelf bescheiden blijft. De bedrijfsconsensus zal volgens de analist dan ook stukje bij beetje opwaarts worden bijgesteld, waarbij Randstad de verwachtingen zal overtreffen. ING handhaafde het koopadvies op Randstad met een koersdoel van 64,00 euro. Het aandeel koerste donderdagochtend op een rood Damrak 0,4 procent lager.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs