Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
22 november 2017

Value8 verkoopt zeven bedrijven aan Nedsense

(ABM FN-Dow Jones) Value8 heeft met Nedsense Enterprises overeenstemming bereikt over de verkoop van zeven bedrijven. Dit maakte Value8 woensdagochtend voorbeurs bekend. Value8 verkoopt AmsterdamGold/Amsterdam Safe, Auqaserva/Biobeheer, Axess, BK Group, GNS Brinkman, Keesmakers en Warmako aan Nedsense, waarin Value8 overigens een belang heeft van 67 procent. Op de vraag van ABM Financial News of er een boekwinst of -verlies wordt geboekt, wilde De Vries alleen zeggen dat "deze meer waard zijn dan de boekwaarde". Vanuit het perspectief van Value8 heeft deze transactie geen invloed op de waardering. Value8 heeft besloten tot de overdracht van deze bedrijven om de eigen structuur te vereenvoudigen. De kleinere en middelgrote belangen worden gebundeld binnen MKB Nedsense. "Value8, in de loop van de tijd meer investeringsmaatschappij dan beursgenoteerde holding, gaat haar cijfers met ingang van 2017 publiceren op basis van consolidatievrijstelling van IFRS-10." Dit betekent dat Value8 de bedrijven en belangen gaat waarderen en op basis daarvan een verlies- en winstrekening opstelt, "net als Bredero, GIMV en Pershing dat ook doen". Na de verkoop aan Nedsense heeft Value8 nog vier beursgenoteerde belangen, dat wil zeggen Headfirst Source, IEX Group, Nedsense en Novisource. Daarnaast heeft het meerderheidsbelangen in Ceradis, waarvoor naar een beursnotering wordt gekeken, Eetgemak en Kersten Groep. Daarmee is volgens De Vries sprake van een eenvoudige en transparante structuur. Ook is er nog een belang van 45 procent in het Belgische Sucraf en een optie van 5 procent in SnowWorld aan 8 euro met een looptijd van nog vijf jaar. Op SnowWorld ligt een bod van Marc Coucke van 9,50 euro per aandeel. Value8 heeft nog geen mededeling gedaan over het al dan niet uitoefenen van deze optie. Bij de beursgenoteerde belangen zal de koers, conform de voorschriften van IFRS,  leidend zijn in de waardering. "Ook dan zal de accountant die waarde tegen het licht houden", voegde CEO Peter Paul de Vries van Value8 tegen ABM Financial News toe. Door deze nieuwe insteek wordt het vaststellen van de cijfers volgens De Vries veel eenvoudiger. Daarbij heeft Value8 voor 2017 in Accon avm een nieuwe accountant gevonden. Doelstelling van De Vries is om met de cijfers over 2017 "bij de snelste helft te zitten" van de beursgenoteerde ondernemingen in Amsterdam.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs