Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
21 november 2017

Beursblik: volumegroei OCI geen verrassing

(ABM FN-Dow Jones) De volumestijging van OCI van 30 procent op jaarbasis in het afgelopen kwartaal was geen verrassing. Dit stelden analisten van Deutsche Bank dinsdag in reactie op de kwartaalcijfers. Deze stijging was volgens de Duitse bank vooral te danken aan het op stoom komen van de IOWA fabriek in Amerika en daarnaast aan een betere bezettingsgraad van de EBIC fabriek in Egypte. Dit compenseerde ruimschoots voor het geplande stilleggen van een Algerijnse fabriek. "Na in dit jaar vooralsnog volatiele kunstmestprijzen, denken we dat 2018 een jaar van winstherstel wordt", aldus Deutsche Bank. De analisten wezen er op dat OCI circa 10 procent lager wordt gewaardeerd dan sectorgenoten, en dat biedt kansen, denken zij. Deutsche Bank wees onder meer op de hogere prijzen die OCI kan rekenen door zijn strategische aanwezigheid in het Midwesten van Amerika, ook wel de 'corn belt', en hoe het de kosten in de hand weet te houden. Deutsche Bank heeft een koopadvies op OCI met een koersdoel van 21,20 euro. Dinsdagmiddag steeg het aandeel OCI 4,8 procent naar 19,97 euro.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs