Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
21 november 2017

Beursblik: volumegroei OCI geen verrassing

(ABM FN-Dow Jones) De volumestijging van OCI van 30 procent op jaarbasis in het afgelopen kwartaal was geen verrassing. Dit stelden analisten van Deutsche Bank dinsdag in reactie op de kwartaalcijfers. Deze stijging was volgens de Duitse bank vooral te danken aan het op stoom komen van de IOWA fabriek in Amerika en daarnaast aan een betere bezettingsgraad van de EBIC fabriek in Egypte. Dit compenseerde ruimschoots voor het geplande stilleggen van een Algerijnse fabriek. "Na in dit jaar vooralsnog volatiele kunstmestprijzen, denken we dat 2018 een jaar van winstherstel wordt", aldus Deutsche Bank. De analisten wezen er op dat OCI circa 10 procent lager wordt gewaardeerd dan sectorgenoten, en dat biedt kansen, denken zij. Deutsche Bank wees onder meer op de hogere prijzen die OCI kan rekenen door zijn strategische aanwezigheid in het Midwesten van Amerika, ook wel de 'corn belt', en hoe het de kosten in de hand weet te houden. Deutsche Bank heeft een koopadvies op OCI met een koersdoel van 21,20 euro. Dinsdagmiddag steeg het aandeel OCI 4,8 procent naar 19,97 euro.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 269.09 -1.84 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
BAM groep ko 3.55  2.9 %
Yatra 4.5  -22.2 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Arcadis 17.88  -5.5 %
Meer beurs