Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
21 november 2017

Beursblik: margedoel Randstad lijkt erg ambitieus

(ABM FN-Dow Jones)  Randstads doelstelling van een EBITA-marge van 5 tot 6 procent lijkt erg ambitieus, gezien de concurrentie en de lage drempel voor toetreding van nieuwe partijen op de uitzendmarkt. Dat stelden analisten van UBS donderdag in een rapport. Het kostenbesparingsdoel van 90 miljoen tot 100 miljoen voor eind 2019 zou de marge met 40 basispunten kunnen verbeteren, maar gezien de concurrentie lijkt dat niet waarschijnlijk, volgens UBS. 

Monstermarge
Om nog eens 50 basispunten erbij te krijgen, zou de EBITA-marge bij vacaturewebsite Monster moeten stijgen tot 20 procent, wat de analisten "in deze fase onwaarschijnlijk" noemen. De focus op de beleggersdag van dinsdag zal zijn, hoe randstad zijn digitale strategie wil combineren met zijn fysieke netwerk van uitzendbureaus. De vraag is hoe het Monster-platform, dat een slordige 400 miljoen euro kostte, winst gaat genereren. De markt heeft daar vraagtekens over, volgens UBS.

Sterke groei geen verrassing
De autonome groei van 9 procent in oktober en november is sterk gezien de moeilijker wordende vergelijkingsbasis, maar geen verrassing voor de bank. De analisten voorzien dan ook geen grote wijzigingen van de analistenverwachtingen.  In de huidige waardering van het aandeel zit volgens UBS enig twijfel over de groeivooruitzichten, terwijl Randstad in zijn digitale strategie investeert na het sterke herstel van de uitzendmarkt in de afgelopen paar jaar. Maar de kasstroom is solide en het dividendrendement van 4 procent blijft aantrekkelijk, volgens de Zwitserse bank. UBS heeft een neutraal advies en koersdoel van 56 euro. Het aandeel Randstad steeg dinsdag aanvankelijk 2,5 procent maar leverde de meeste winst weer in en noteerde tegen het einde van de ochtend  0,5 procent hoger op 50,78 in een licht hogere AEX-index.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs