Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Update: Randstad voorziet margeverbetering in 2018

21 november 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Randstad wil tegen 2019 per jaar 90 miljoen tot 100 miljoen euro aan kosten besparen en verwacht dat zijn marge volgend jaar verder verbetert richting het beoogde niveau van tussen de vijf en zes procent. Dat meldde de uitzender dinsdagochtend voorafgaand aan zijn beleggersdag. De uitzender meldde verder de ambitie te hebben om meer marktaandeel te winnen met behulp van de onderscheidende Tech & Touch strategie, maar voegde daaraan toe slechts beperkt actief te zullen zijn op de overnamemarkt in 2018. De kostenbesparingen zijn onder andere gerelateerd aan IT en het overgenomen onderdeel Monster. De besparingen zullen deels opnieuw worden geïnvesteerd in digitale initiatieven.

Algoritmen
In de nieuwe digitale strategie zullen tientallen van de 206 fysieke vestigingen in drukke winkelstraten verhuizen naar bedrijventerreinen, meldde Het Financieele Dagblad dinsdag in een interview met de algemeen directeur Nederland, Reiant Mulder. Een handvol 'flagshipstores' in grote steden blijft gespaard. Reden voor de stap is dat nog maar weinig mensen een vestiging van het uitzendbureau binnenlopen op zoek naar een baan. Iedereen begint zijn zoektocht tegenwoordig online, ook vijftigplussers. In plaats daarvan zullen steeds meer banen automatisch worden ingevuld, met behulp van algoritmen.  Toch blijft het aantal vestigingen gelijk en komt er geen personeelskrimp of ontslagen, aldus Mulder. Opdrachtgevers willen namelijk een lokaal aanspreekpunt behouden. Intercedenten krijgen volgens de algemeen directeur een meer coachende rol of kunnen verder specialiseren. 

Margedoel
De uitzender "voelt zich goed" bij de gemiddelde analistenverwachting voor de EBITA-marge van 4,6 procent in 2017, werd gesteld voorafgaand aan de beleggersdag. Voor volgend jaar verwacht Randstad dat die marge verder omhoog zal kruipen richting de langetermijndoelstelling van 5 tot 6 procent. Dat is gebaseerd op de aannames van omzetgroei tussen grofweg 5 en 10 procent, doorzettend trends in de omzetmix en verbetering van de situatie bij Monster. Het onderdeel stelde bij de halfjaarcijfers teleur. Randstad zag in oktober de omzet in lijn groeien met het derde kwartaal, toen deze groei 9 procent was, terwijl ook in november de volumetrend in dezelfde lijn ligt.

Extra dividend
Wanneer de leverage ratio van het bedrijf lager dan 1,0 is, kan het extra contanten teruggeven aan aandeelhouders. Daarover volgen meer details in de eerste helft van 2018, aldus Randstad. Update: om extra informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.