Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
17 november 2017

Oprichter Altice klopte bij Macron aan - media

(ABM FN-Dow Jones) Oprichter Patrick Drahi van Altice heeft ongeveer een maand voor de koers van zijn fonds onder stevige druk kwam te staan een bezoek gebracht aan een topadviseur van de Franse president Emmanuel Macron om te spreken over de uitdagende Franse telecommarkt. Dit schreef persbureau Bloomberg vrijdag op basis van bronnen. Dit gesprek leverde volgens het persbureau evenwel geen oplossing op. Toezichthouders en de Franse politiek zien een consolidatie niet zitten en sectorgenoten van Altice zien de noodzaak hiertoe ook niet echt meer, nu de telecommarkt herstelt. Een paar weken na het bezoek van Drahi kwam Altice met een tegenvallende kwartaalupdate, wat de koers eufemistisch gezegd geen goed deed. Deze week liet Altice tijdens een bijeenkomst van Morgan Stanley in Barcelona weten dat het zijn schuldenpositie wil aanpakken en kijkt of het activiteiten kan afstoten. Volgens Bloomberg is een verkoop van het Franse SFR vermoedelijk geen optie. Ditzelfde zou gelden voor de Portugese activiteiten. Vrijdag daalde het aandeel Altice 12,5 procent.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 269.09 -1.84 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
BAM groep ko 3.55  2.9 %
Yatra 4.5  -22.2 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Arcadis 17.88  -5.5 %
Meer beurs