Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Beursblik: vertrouwen Binck-belegger op hoogste niveau dit jaar

11 november 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van particuliere beleggers is in november opnieuw gestegen en op de hoogste stand van het jaar uitgekomen. Dit bleek zaterdag uit de Binck Beleggersbarometer. De barometer steeg van 5,3 in oktober naar 5,5 in november. Nederlandse beleggers zijn volgens Binck daarmee duidelijk positiever gestemd dan beleggers in bijvoorbeeld België en Italië, waar de barometer op respectievelijk 4,9 en 3,7 uitkwam. In Frankrijk heeft de belegger evenwel het meeste vertrouwen. Daar eindigde de barometer deze maand op 5,7. De Binck BeleggersBarometer beweegt tussen -10 en +10. Nederlandse beleggers mikken voor komende maand op een stijging van de AEX met gemiddeld 1,9 procent. Voor de komende drie maanden wordt er zelfs gerekend op een plus van 2,1 procent. In oktober was de driemaands verwachting echter nog een stijging van 2,5 procent.

Shell favoriet
Voor de komende maand noemden de beleggers van Binck Royal Dutch Shell als favoriete aandeel. Maar liefst één op de zeven beleggers zette de oliereus op één. Verder zijn ook Ahold Delhaize en ASML geliefd.Het minst geliefde aandeel is momenteel Air France-KLM. Maar ook Altice en Fugro staan op de shortlist van de Binck-belegger. Qua sector blijft de techsector populair. In november werd "duidelijker afstand" van andere beleggingssectoren genomen en wordt tech door vier op de tien beleggers genoemd als een sector waar men graag in wil investeren. Ook de farma-sector en de olie- en gassector zijn populair.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.