Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
13 november 2017

Brussel wil dat banken nieuwe probleemleningen afdekken met kernkapitaal

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie stelt voor dat banken het ongedekte deel van nieuwe leningen met betalingsproblemen volledig gaan aftrekken van hun kernkapitaalbuffer. Dit blijkt uit een consultatiedocument dat vorige week werd gepubliceerd.  Het voorstel zou moeten voorkomen dat banken in de toekomst onvoldoende voorzieningen aanhouden voor dit soort probleemleningen.  In eerste instantie zouden banken binnen een bepaalde periode, bijvoorbeeld twee jaar, het deel van de probleemleningen dat niet wordt gedekt door onderpand of garanties, moeten aftrekken van hun kernkapitaal.  Het deel dat wel door onderpand of een garantie wordt gedekt, zou binnen zes tot acht jaar kortingen moeten worden toegepast op de waarde van dat onderpand of de garantie, als die niet effectief zijn gebleken, vanuit een prudentieel perspectief. Dit zou dan leiden tot extra aftrek van het bufferkapitaal. De regels zouden alleen gelden voor nieuwe leningen en zouden als extra kapitaaleis kunnen worden toegepast voor alle banken in de EU vanaf 2018. Veel banken in de eurozone, onder andere in Griekenland, Italië en Portugal, hebben sinds de kredietcrisis van 2008 veel leningen met betalingsproblemen en slagen er vaak niet in om deze voorraad probleemleningen weg te werken, omdat de bank onvoldoende bufferkapitaal heeft om ze af te boeken of te verkopen.  Banken hebben tot 30 november de tijd om te reageren op de voorstellen van de Europese Commissie.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs