Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
10 november 2017

Beursblik: outlook en resultaten ArcelorMittal solide

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van ArcelorMittal in het derde kwartaal waren solide, net als de outlook, maar het staalbedrijf voorziet wel een hoger werkkapitaal dit jaar. Dit concludeerde analist Stijn Demeester van ING.  De EBITDA kwam afgelopen kwartaal uit op 1.924 miljoen dollar en was daarmee 3 procent beter dan de door het bedrijf opgestelde consensus van 1.869 miljoen dollar, terwijl Demeester uitging van 1.898 miljoen dollar.  De outlook van ArcelorMittal was volgens ING gunstig. De staalfabrikant sprak van een gunstige markt en zei dat de spreads gezond bleven.  Een minpuntje was dat de onderneming dit jaar een verhoging van het werkkapitaal met een half miljard dollar voorziet.  Demeester wees ook op de nettoschuld die op kwartaalbasis was gestegen van 11,9 miljard tot 12,0 miljard dollar. ING rekende juist op een afname. De stijging was vooral het gevolg van wisselkoerseffecten, aldus de analist.  Het advies van ING blijft Kopen met een koersdoel van 28,00 euro.  Op een rood Damrak noteerde het aandeel ArcelorMittal vrijdag 3,0 procent hoger op 25,04 euro. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs