Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
9 november 2017

Beursblik: focus op outlook bij resultaten ArcelorMittal

(ABM FN-Dow Jones) De aandacht bij de kwartaalresultaten van ArcelorMittal zal onder andere uitgaan naar de verwachtingen voor het vierde kwartaal, die waarschijnlijk positief zullen zijn. Dit stelden analisten voorafgaand aan de resultaten die het staalbedrijf vrijdag voorbeurs presenteert. Eerder al bleek uit een door het bedrijf zelf opgestelde consensus dat er op een stabiele winst wordt gerekend. Deze consensus gaat uit van een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 1.869 miljoen dollar. In het derde kwartaal van 2016 was dit 1.897 miljoen dollar en in het tweede kwartaal 2.112 miljoen dollar. Analisten van Goldman Sachs schreven in hun preview dat ze erop rekenen dat het staalbedrijf zich positief zal uitlaten over het vierde kwartaal. "Alhoewel het derde kwartaal seizoensgebonden zwak is, zijn er weinig tekenen dat de staalmarges zakken, wat volgens ons zou moeten leiden tot meer optimisme voor het vierde kwartaal".  Goldman Sachs heeft een koopadvies op ArcelorMittal. Het aandeel is zelfs de topfavoriet voor de bank in de Europese staalsector.  Marktvorsers van Deutsche Bank werden recent positiever over het staalconcern en verhoogden hun taxaties voor de jaren tot en met 2019, net als hun koersdoel. "Ondanks de gebruikelijke seizoenseffecten, verwachten we dat ArcelorMittal solide resultaten over het derde kwartaal zal rapporteren, gevolgd door een verdere verbetering op kwartaalbasis in het vierde kwartaal." De spreads, het verschil tussen de prijzen en de kosten, blijven volgens Deutsche Bank gunstig voor ArcelorMittal, en daarmee is de onderneming goed gepositioneerd om te profiteren van huidige cyclische meewind. Bovendien verwachten de analisten dat de financieringskosten voor het bedrijf verder zullen dalen en dat is goed nieuws voor de kasstromen. Maar vanwege de hoge grondstofprijzen momenteel en ongunstige valutaschommelingen verwachten de marktvorsers niet dat de nettoschuld veel zal zijn gedaald voordat het vierde kwartaal begon. Ook Deutsche Bank beveelt beleggers aan het aandeel te kopen.  ArcelorMittal kreeg woensdag te horen dat de Europese Commissie een diepgaand onderzoek is begonnen naar aanleiding van de voorgenomen overname van de Italiaanse staalfabriek Ilva door ArcelorMittal. Brussel is bezorgd dat de prijzen omhoog zullen gaan na de acquisitie, vooral in Zuid-Europa. ArcelorMittal liet direct weten te blijven samenwerken met de Commissie en te hopen op een spoedige goedkeuring van de deal. Het staalconcern maakt vrijdag voorbeurs de bedrijfsresultaten bekend. Op een rood Damrak noteerde het aandeel ArcelorMittal 2,6 procent lager op 24,51 euro. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken