Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
8 november 2017

Stabiele winst Aperam

(ABM FN-Dow Jones) Aperam heeft in het derde kwartaal van 2017 ruwweg evenveel winst behaald als een jaar eerder en rekent voor de laatste drie maanden van het jaar op een verbetering. Dit maakte de producent van roestvast staal woensdag nabeurs bekend.  Het bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam uit op 125 miljoen dollar. In het derde kwartaal van 2016 was dit 124 miljoen dollar en in het tweede kwartaal van dit jaar 169 miljoen dollar.  Aperam heeft in juli met de presentatie van de halfjaarcijfers gezegd voorzichtig te zijn over het derde kwartaal "vanwege de sterke seizoensgebonden effecten en de recente gedaalde grondstofprijzen". Gedurende de zomermaanden hebben staalbedrijven vaak te maken met een lagere activiteit.  Prijzen voor ferrochroom daalden in het kwartaal, wat leidde tot afnemende voorraden, zei Aperam.  Analisten van Goldman Sachs hadden voor het afgelopen kwartaal gerekend op een bedrijfsresultaat van 123 miljoen dollar.  De nettowinst steeg op jaarbasis van 54 miljoen naar 62 miljoen dollar.  Aperam verscheepte in het kwartaal 477.000 ton staal. Een jaar terug was dit 457.000 ton staal. De omzet steeg van 1.015 miljoen naar 1.204 miljoen dollar. Voor het vierde kwartaal verwacht Aperam dat het bedrijfsresultaat zal toenemen ten opzichte van het afgelopen kwartaal, terwijl de nettoschuld zal dalen.  Eind september bedroeg de schuldenlast 116 miljoen dollar. Ultimo juni was dit nog 235 miljoen dollar.  Het aandeel Aperam sloot woensdag 0,8 procent hoger op 46,47 euro. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 243.10 2.25 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Altice 7.85  3.8 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Yatra 5.05  -8 %
Doc data 0.43  -2.3 %
Meer beurs