Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
8 november 2017

Stabiele winst Aperam

(ABM FN-Dow Jones) Aperam heeft in het derde kwartaal van 2017 ruwweg evenveel winst behaald als een jaar eerder en rekent voor de laatste drie maanden van het jaar op een verbetering. Dit maakte de producent van roestvast staal woensdag nabeurs bekend.  Het bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam uit op 125 miljoen dollar. In het derde kwartaal van 2016 was dit 124 miljoen dollar en in het tweede kwartaal van dit jaar 169 miljoen dollar.  Aperam heeft in juli met de presentatie van de halfjaarcijfers gezegd voorzichtig te zijn over het derde kwartaal "vanwege de sterke seizoensgebonden effecten en de recente gedaalde grondstofprijzen". Gedurende de zomermaanden hebben staalbedrijven vaak te maken met een lagere activiteit.  Prijzen voor ferrochroom daalden in het kwartaal, wat leidde tot afnemende voorraden, zei Aperam.  Analisten van Goldman Sachs hadden voor het afgelopen kwartaal gerekend op een bedrijfsresultaat van 123 miljoen dollar.  De nettowinst steeg op jaarbasis van 54 miljoen naar 62 miljoen dollar.  Aperam verscheepte in het kwartaal 477.000 ton staal. Een jaar terug was dit 457.000 ton staal. De omzet steeg van 1.015 miljoen naar 1.204 miljoen dollar. Voor het vierde kwartaal verwacht Aperam dat het bedrijfsresultaat zal toenemen ten opzichte van het afgelopen kwartaal, terwijl de nettoschuld zal dalen.  Eind september bedroeg de schuldenlast 116 miljoen dollar. Ultimo juni was dit nog 235 miljoen dollar.  Het aandeel Aperam sloot woensdag 0,8 procent hoger op 46,47 euro. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs