Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Singer meldt eerste belang in ASMI

3 november 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Paul Singer heeft een eerste belang in ASM International gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 1 november dit jaar. Singer meldde een kapitaalbelang van 3,61 procent met een dito stemrecht. Op 2 november kondigde ASMI de verkoop van een belang van 9 procent in ASM Pacific Technology aan, waardoor het belang terugviel naar 25 procent. Deze verkoop leverde ASMI circa 450 miljoen euro op en werd door analisten positief ontvangen. "Met het belang onder de 30 procent, is het belang van ASMI in ASM PT niet langer een gifpil", aldus NIBC. Mocht een partij ASMI willen kopen, dan is het niet verplicht een bod uit te brengen op ASM PT. "Erg positief", aldus analist Edwin de Jong van NIBC. Het aandeel ASMI sloot donderdag zo'n 4 procent hoger op 60,35 euro.

Wet op het financieel toezicht
De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.