Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Weinig verrassende omzetdaling Brunel

3 november 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Brunel International heeft in het derde kwartaal, zoals ook werd voorzien, opnieuw de omzet zien dalen. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit een kwartaalupdate van de specialistische detacheerder. "De ontwikkelingen in Europa hebben geresulteerd in een sterke prestatie in het derde kwartaal", aldus CEO Jan Arie van Barneveld. "Dit geeft een erg mooi vooruitzicht op het vierde kwartaal en daarna", voegde de topman toe. Brunel behaalde in het derde kwartaal een omzet van 194,5 miljoen euro, waar analisten geraadpleegd door ABM Financial News gemiddeld rekenden op 192 miljoen euro. Een jaar eerder in dezelfde periode bedroeg de omzet nog 204,7 miljoen euro, waarmee er sprake was van een omzetkrimp van 5 procent. In Nederland en Duitsland groeide de omzet afgelopen kwartaal met respectievelijk 6 en 4 procent. Bij de halfjaarcijfers gaf Brunel ook aan dat Nederland in het derde kwartaal weer zou terugkeren naar omzetgroei, en dat Duitsland zou blijven groeien. De tegenwind voor Brunel zat dan ook opnieuw bij de tak Global, waar de omzet volgens de analisten zou dalen van 98 miljoen naar 80 miljoen euro, een afname van circa 18 procent. Brunel meldde dat op kwartaalbasis de omzetontwikkeling stabiel was. In het tweede kwartaal lag de omzet op 81,1 miljoen euro. "Een omzetkrimp van 10 procent als gevolg van het afronden van projecten uit de vorige cyclus werd volledig gecompenseerd door nieuwe projecten", zei Brunel. "Alle regio's, met uitzondering van Azië, groeien aanhoudend." Daarbij zullen nieuwe activiteiten in Amerika al een eerste kleine bijdragen leveren in het lopende vierde kwartaal. De brutomarge steeg van 22,1 naar 23,8 procent en de operationele winst (EBIT) ging van 8,1 miljoen naar 7,0 miljoen euro. Hier hadden de geraadpleegde analisten gemiddeld gerekend op 6,5 miljoen euro. De bijhorende marge daalde van 4,0 naar 3,6 procent. Brunel herhaalde voor dit jaar een EBIT van tenminste 15 miljoen euro te voorzien. Daarbij denkt de detacheerder bij de tak Global in het vierde kwartaal dat de omzet de eerste tekenen laat zien dat de genomen maatregelen effect sorteren. 

Nieuwe topman
Op 7 december, tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering, moet blijken of Jilko Andringa vanaf 1 maart 2018 de opvolger wordt van Jan Arie van Barneveld, die vanaf 2000 het bedrijf heeft geleid. Jilko Andringa was eerder werkzaam bij ManPower Group en bekleedde daar diverse functies, waaronder directeur van de Noord-Europese tak. Het aandeel Brunel International sloot donderdag 1,5 procent hoger op 14,17 euro.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.