Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Beursblik: omzetdaling Brunel houdt aan

2 november 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Brunel International heeft in het derde kwartaal opnieuw de omzet zien dalen. Dit bleek uit een consensus die ABM Financial News opstelde op basis van ramingen van een drietal analisten. Gemiddeld mikken de analisten op een omzet voor het derde kwartaal van 192 miljoen euro. Een jaar eerder in dezelfde periode was dit nog 205 miljoen euro. Positief zijn de analisten over de omzetontwikkeling in Nederland en Duitsland, waar de omzet groeide naar respectievelijk 47 miljoen en 57 miljoen euro. In het derde kwartaal van 2016 was dit 44 miljoen en 54 miljoen euro. Bij de halfjaarcijfers gaf Brunel ook aan dat Nederland in het derde kwartaal weer zou terugkeren naar omzetgroei, en dat Duitsland zou blijven groeien. De tegenwind voor Brunel zat dan ook opnieuw bij de tak Global, waar de omzet volgens de analisten daalde van 98 miljoen naar 80 miljoen euro, een afname van circa 18 procent. Brunel waarschuwde al dat het enige kwartalen zal duren alvorens de effecten van de genomen maatregelen zichtbaar worden. De brutomarge kwam volgens twee analisten uit rond 23,5 procent en de EBIT zal circa 6,5 miljoen euro bedragen. "We wisten dat het eerste halfjaar zwaar zou worden, maar we hebben de bodem sneller dan voorzien achter ons gelaten", zei CEO Jan Arie van Barneveld in een toelichting op de halfjaarcijfers. Volgens de topman verbeterden de prestaties evenwel dag na dag. "Met Europa terug op het groeipad en alle maatregelen bij de mondiale tak, ben ik er van overtuigd dat we vlot weer terugkeren naar een duurzame groei", voegde Van Barneveld toe. "Er is wat onzekerheid over de timing van de eerste omzetten van deze initiatieven, maar we verwachten een EBIT van tenminste 15 miljoen euro in heel dit jaar te realiseren", aldus Brunel bij de halfjaarcijfers.

Nieuwe topman
Op 7 december, tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering, moet blijken of Jilko Andringa vanaf 1 maart 2018 de opvolger wordt van Jan Arie van Barneveld, die vanaf 2000 het bedrijf heeft geleid. Jilko Andringa was eerder werkzaam bij ManPower Group en bekleedde daar diverse functies, waaronder directeur van de Noord-Europese tak. Brunel maakt de cijfers vrijdag voorbeurs bekend. Donderdagmiddag noteerde het aandeel 2,0 procent hoger op 14,23 euro.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.