Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
2 november 2017

Beursblik: juiste keuze ASMI om belang in ASM PT af te bouwen

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft een goede keuze gemaakt door het belang in ASM Pacific Technology verder af te bouwen. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC donderdag. De verkoop van een belang van zo'n 9 procent in ASM PT levert ASM International in theorie bijna een half miljard euro op, zo berekende De Jong. Het gaat om 37 miljoen aandelen die momenteel circa 117,50 Hong Kong dollar per stuk kosten. Daarmee komt de waarde van het belang op 480 miljoen euro, maar ASMI zal "natuurlijk" een korting moeten geven bij verkoop, aldus De Jong. De analist denkt dat deze korting circa 5 procent zal bedragen. Bij de vorige verkoop ging het om een korting van 8,5 procent. Uitgaande van deze korting komt De Jong uit op een opbrengst van 455 miljoen euro. "Met het belang onder de 30 procent, is het belang van ASMI in ASM PT niet langer een gifpil", aldus NIBC. Mocht een partij ASMI willen kopen, dan is het niet verplicht een bod uit te brengen op ASM PT. "Erg positief", aldus De Jong. NIBC heeft een Accumuleren advies op ASMI. Het aandeel koerste donderdag 4,3 procent hoger op 60,51 euro.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs