Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
2 november 2017

Beursblik: winst AMG lager vanwege timing contracten

(ABM FN-Dow Jones) Het bedrijfsresultaat (EBITDA) van AMG viel in het derde kwartaal minder hoog uit dan gemiddeld was verwacht, met name vanwege de timing van grote contracten in de Engineering tak. Dit schreef analist Stijn Demeester van ING donderdag in een reactie.  Het bedrijfsresultaat kwam uit op 27,6 miljoen dollar, wat circa 2 procent lager was dan de consensus van 28,1 miljoen dollar. ING had juist gerekend op 27,2 miljoen dollar, waardoor AMG ten opzichte van de taxaties van Demeester juist 2 procent beter presteerde.  De analist maakt zich geen zorgen over de timing bij de contracten, aangezien het orderboek gezond bleef. Hij verwacht dan ook dat de EBITDA in het vierde kwartaal weer terugkeert naar normale niveaus.  Wat betreft de belangrijke lithium activiteiten, waarvan veel groei wordt verwacht, maakte AMG bekend het bedrijf Qutotec te hebben ingehuurd om een tweede productielijn in Brazilië te gaan bouwen waarmee de productiecapaciteit zal verdubbelen. Hiermee nemen de risico's voor dit project verder af, stelde Demeester, omdat dit een teken van vertrouwen is in het project. AMG neemt in december een definitieve investeringsbeslissing.  AMG zei dit jaar te verwachten dat het bedrijfsresultaat met 10 procent zal groeien ten opzichte van 2016. Demeester merkt hierbij op dat het bedrijf de reputatie heeft "conservatief" te zijn in zijn verwachtingen. De consensus gaat momenteel uit van een groei van 20 procent en ING van 16 procent. ING houdt er rekening mee dat sommige analisten hun taxaties wat zullen verlagen. ING heeft een koopadvies op het aandeel met een koersdoel van 36,00 euro.  Op een groen Damrak noteerde het aandeel AMG donderdag 3,2 procent lager op 39,91 euro. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs