Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
2 november 2017

Beursblik: winst AMG lager vanwege timing contracten

(ABM FN-Dow Jones) Het bedrijfsresultaat (EBITDA) van AMG viel in het derde kwartaal minder hoog uit dan gemiddeld was verwacht, met name vanwege de timing van grote contracten in de Engineering tak. Dit schreef analist Stijn Demeester van ING donderdag in een reactie.  Het bedrijfsresultaat kwam uit op 27,6 miljoen dollar, wat circa 2 procent lager was dan de consensus van 28,1 miljoen dollar. ING had juist gerekend op 27,2 miljoen dollar, waardoor AMG ten opzichte van de taxaties van Demeester juist 2 procent beter presteerde.  De analist maakt zich geen zorgen over de timing bij de contracten, aangezien het orderboek gezond bleef. Hij verwacht dan ook dat de EBITDA in het vierde kwartaal weer terugkeert naar normale niveaus.  Wat betreft de belangrijke lithium activiteiten, waarvan veel groei wordt verwacht, maakte AMG bekend het bedrijf Qutotec te hebben ingehuurd om een tweede productielijn in Brazilië te gaan bouwen waarmee de productiecapaciteit zal verdubbelen. Hiermee nemen de risico's voor dit project verder af, stelde Demeester, omdat dit een teken van vertrouwen is in het project. AMG neemt in december een definitieve investeringsbeslissing.  AMG zei dit jaar te verwachten dat het bedrijfsresultaat met 10 procent zal groeien ten opzichte van 2016. Demeester merkt hierbij op dat het bedrijf de reputatie heeft "conservatief" te zijn in zijn verwachtingen. De consensus gaat momenteel uit van een groei van 20 procent en ING van 16 procent. ING houdt er rekening mee dat sommige analisten hun taxaties wat zullen verlagen. ING heeft een koopadvies op het aandeel met een koersdoel van 36,00 euro.  Op een groen Damrak noteerde het aandeel AMG donderdag 3,2 procent lager op 39,91 euro. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken