Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
2 november 2017

Update: ASMI wil weer belang in ASM PT verkopen

(ABM FN-Dow Jones) ASM International wil nog eens 37 miljoen aandelen ASM Pacific Technology verkopen. Dit maakte de toeleverancier van de halfgeleider industrie donderdag bekend. De verkoop betreft daarmee een belang van ongeveer 9 procent. Na afronding van de transactie heeft ASMI nog een belang van 25 procent in ASM PT. De stukken zullen worden aangeboden aan institutionele beleggers. Een deel van de verkoopopbrengst zal ASMI laten terugvloeien naar zijn aandeelhouders. ASMI wordt al langere tijd onder druk gezet door Eminence Capital, dat vindt dat ASMI maar beter het hele belang in ASM PT van de hand kan doen. "Aandeelhouders van ASMI zijn significant meer afhankelijk van de koers en de operationele prestaties van een bedrijf dat buiten de controle van ASMI valt, dan dat zij afhankelijk zijn van de front-end activiteiten", aldus de ontevreden aandeelhouder deze zomer. ASMI stelt volgens Eminence het belang van de aandeelhouder niet bovenop. Op het resterende belang van 25 procent geldt een lock-up van 180 dagen. Het aandeel ASM International noteerde donderdag 3,9 procent hoger op 60,26 euro. Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs