Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
2 november 2017

Update: ASMI wil weer belang in ASM PT verkopen

(ABM FN-Dow Jones) ASM International wil nog eens 37 miljoen aandelen ASM Pacific Technology verkopen. Dit maakte de toeleverancier van de halfgeleider industrie donderdag bekend. De verkoop betreft daarmee een belang van ongeveer 9 procent. Na afronding van de transactie heeft ASMI nog een belang van 25 procent in ASM PT. De stukken zullen worden aangeboden aan institutionele beleggers. Een deel van de verkoopopbrengst zal ASMI laten terugvloeien naar zijn aandeelhouders. ASMI wordt al langere tijd onder druk gezet door Eminence Capital, dat vindt dat ASMI maar beter het hele belang in ASM PT van de hand kan doen. "Aandeelhouders van ASMI zijn significant meer afhankelijk van de koers en de operationele prestaties van een bedrijf dat buiten de controle van ASMI valt, dan dat zij afhankelijk zijn van de front-end activiteiten", aldus de ontevreden aandeelhouder deze zomer. ASMI stelt volgens Eminence het belang van de aandeelhouder niet bovenop. Op het resterende belang van 25 procent geldt een lock-up van 180 dagen. Het aandeel ASM International noteerde donderdag 3,9 procent hoger op 60,26 euro. Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 186.61 -0.43 %
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Meer beurs