Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
2 november 2017

Hunter Douglas ziet opwaartse trend aanhouden

(ABM FN-Dow Jones) Hunter Douglas heeft de opwaartse trend in de eerste negen maanden zien doorzetten en de omzet en winst zien stijgen, mede dankzij acquisities en ondanks valutaire tegenwind. Dit maakte de producent van raam- en gevelbekleding en bouwmaterialen donderdag voorbeurs bekend in een update over het derde kwartaal. In de eerste negen maanden steeg de omzet van de fabrikant van onder meer Luxaflex met 13,8 procent op jaarbasis naar 2,35 miljard dollar, mede door een volumetoename van 2,7 procent. Overnames waren goed voor een 11,4 procent hogere bijdrage. Wisselkoersen drukten met 0,3 procent op de omzet. De volumes vielen in de periode in de meeste regio's hoger uit, behalve in Latijns-Amerika en Azië, waar ook de omzet lager was. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg met 8,7 procent naar 276,6 miljoen dollar en de nettowinst bedroeg 145,2 miljoen dollar, 2,0 procent meer dan de 142,3 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2016. Het nettoresultaat uit de beleggingsportefeuille was 6,2 miljoen positief tegen 1,7 miljoen dollar negatief een jaar geleden. De investeringen namen toe van 54 miljoen naar 93 miljoen dollar. 

Outlook
Hunter Douglas herhaalde de bij de halfjaarrapportage gegeven outlook en verwacht een aanhoudende groei in Europa, de Verenigde Staten en Azië en een aanhoudend moeilijk economisch klimaat in Latijns-Amerika. Concrete cijfers werden als gebruikelijk niet gegeven. Van de gewone aandelen is 81,2 procent in handen van de familie Sonnenberg, die ook 99,4 procent van de preferente aandelen houdt. Het aandeel Hunter Douglas sloot woensdag 0,8 procent lager op 68,99 euro.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 249.51 -0.24 %
Stijgers Dalers
Yatra 5.4  6.3 %
Altice 8.52  5.2 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Brill kon 34.51  -2.8 %
Value8 5.05  -1.8 %
Meer beurs