Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
1 november 2017

Beursblik: optimisme beursexperts keert voorzichtig terug

(ABM FN-Dow Jones) Het optimisme onder beursexperts komt heel voorzichtig terug, na twee maanden op rij van koerswinsten voor de AEX. Dit bleek uit de maandelijkse enquete van Actiam, waaraan ditmaal 61 experts deelnamen. Volgens analist Corne van Zeijl, namens Actiam verantwoordelijk voor de maandelijkse enquete, was het voor het eerst sinds januari dit jaar dat het optimisme onder de beursexperts overheerste. "De eerste winst cijfers lijken positief, maar er zitten ook genoeg teleurstellingen bij", aldus Van Zeijl. "Na de ECB meeting is de rente niet gestegen, zoals sommige vreesden. Dat alles leidt tot een voorzichtig optimisme onder de experts", vatte de analist de stemming samen. Van de deelnemende experts is 37,7 procent optimistisch gestemd voor november, en 34,4 procent pessimistisch. De rest is neutraal. Overigens is dat optimisme er niet voor het komende halfjaar, benadrukte Van Zeijl. "De verwachting is dat over een halfjaar de angsten voor afbouw van QE weet de kop op steken. Ook de hoge waardering van aandelen zijn een reden om voorzichtig te zijn." Van de experts is 33 procent somber gestemd voor komend halfjaar, tegenover 28 procent optimistisch.

Top & flop
In november dichten de experts vooral Gemalto veel kansen toe, met Ahold Delhaize als goede tweede. Indexzwaargewicht Royal Dutch Shell maakt de top 3 compleet. "Na de enorme koersdalingen van dit jaar, is het wellicht tijd voor herstel, nu de kwartaalcijfers voor het eerst zonder winstwaarschuwing gepaard gingen", zei Van Zeijl over de keuze voor Gemalto. Ahold blijft geliefd en met de hogere olieprijs is Shell volgens de analist "ook een logische keuze". Donderdag aanstaande komt Shell met de kwartaalcijfers. Wegblijven kunnen beleggers volgens de experts maar beter bij ArcelorMittal. Ook ASML werd genoemd als flopper. "ASML liet goede cijfers zien, maar is iets te hard gelopen zo vindt men."

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs