Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
1 november 2017

Beursblik: kwartaalcijfers ASMI vallen wat tegen

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft in het derde kwartaal minder sterk dan verwacht gepresteerd. Dit concludeerde NIBC woensdag. De kwartaalresultaten vielen analist Edwin de Jong wat tegen, hoewel ze wel in lijn waren met de consensus, aldus de marktvorser. De brutomarge stond onder druk door de lancering van nieuwe producten, maar met een margedaling tot 40,0 procent noemde de analist de druk sterker dan voorzien. De Jong verwacht dat ASMI de margedoelen voor dit jaar niet zal halen, hetgeen vermoedelijk leidt tot verlagingen door analisten. Pluspunt van de nieuwe producten is volgens De Jong dat de afhankelijkheid van ALD daalt. "Dat vinden we positief", aldus NIBC. Ook het hoge tempo waarin ASMI nieuwe producten weet te lanceren viel de analist op. Verder merkte De Jong op dat het belang in ASM PT weer het lichtpunt was in de kwartaalupdate, hoewel de afgegeven outlook ook sterk oogt. NIBC heeft een Accumuleren advies op ASMI met een koersdoel van 55,00 euro. Het aandeel ASM International sloot dinsdag 0,4 procent hoger op 57,52 euro.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 239.21 -4.26 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Arcadis 19.45  3.6 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 8.18  -4 %
Advanced met 38.69  -1.9 %
Meer beurs