Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
31 oktober 2017

Beursblik: resultaten GrandVision missen glans

(ABM FN-Dow Jones) De door GrandVision behaalde resultaten in het derde kwartaal waren grofweg in lijn met de verwachtingen en missen glans. Zo luidde de reactie van analisten van Deutsche Bank op de dinsdag prestaties van de optiekketen. Zo lag de omzet in de kernlanden met 494 miljoen euro een miljoen euro lager dan de analisten hadden voorzien. Over Frankrijk voegde Deutsche Bank toe dat de groei positief was en dat er goed aan marktaandeel werd gewonnen. De omzet in de Amerika's en Azië lag afgelopen kwartaal met 118 miljoen euro 3 miljoen lager dan waarop door de bank werd gerekend. Amerika is volgens de analisten een enorme kans voor GrandVision, maar vooralsnog kost het de optiekketen meer tijd dan voorzien om de zaken op orde te krijgen. Dit leverde een onverwachte afwaardering op, onderstreepte Deutsche Bank. Voor het lopende kwartaal waarschuwde GrandVision dat het aantal verkoopdagen lager ligt dan een jaar eerder. "Dat is het enige", aldus Deutsche Bank, dat de onderneming wil zeggen over het lopende kwartaal. De bank rekent op een lagere groei dan in het derde kwartaal. Het aandeel GrandVision staat op de kooplijst van Deutsche Bank met een koersdoel van 29,50 euro. Het aandeel koerste dinsdag 1,7 procent lager naar 22,41 euro.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 246.63 -1.29 %
Stijgers Dalers
Arcadis 19.72  5.1 %
Oci 20.03  5 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.42  -6.7 %
Altice 8.29  -2.7 %
Meer beurs