Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
31 oktober 2017

Beursblik: resultaten GrandVision missen glans

(ABM FN-Dow Jones) De door GrandVision behaalde resultaten in het derde kwartaal waren grofweg in lijn met de verwachtingen en missen glans. Zo luidde de reactie van analisten van Deutsche Bank op de dinsdag prestaties van de optiekketen. Zo lag de omzet in de kernlanden met 494 miljoen euro een miljoen euro lager dan de analisten hadden voorzien. Over Frankrijk voegde Deutsche Bank toe dat de groei positief was en dat er goed aan marktaandeel werd gewonnen. De omzet in de Amerika's en Azië lag afgelopen kwartaal met 118 miljoen euro 3 miljoen lager dan waarop door de bank werd gerekend. Amerika is volgens de analisten een enorme kans voor GrandVision, maar vooralsnog kost het de optiekketen meer tijd dan voorzien om de zaken op orde te krijgen. Dit leverde een onverwachte afwaardering op, onderstreepte Deutsche Bank. Voor het lopende kwartaal waarschuwde GrandVision dat het aantal verkoopdagen lager ligt dan een jaar eerder. "Dat is het enige", aldus Deutsche Bank, dat de onderneming wil zeggen over het lopende kwartaal. De bank rekent op een lagere groei dan in het derde kwartaal. Het aandeel GrandVision staat op de kooplijst van Deutsche Bank met een koersdoel van 29,50 euro. Het aandeel koerste dinsdag 1,7 procent lager naar 22,41 euro.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs