Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
31 oktober 2017

Beursblik: herstel bij GrandVision

(ABM FN-Dow Jones) GrandVision heeft na een zwak tweede kwartaal een goede prestatie geleverd in het derde kwartaal. Dit meent analist Alan Vandenberghe van KBC Securities in een reactie op de kwartaalcijfers van de optiekketen dinsdag. Volgens Vandenberge kwam zowel de vergelijkbare omzetgroei als de marge boven de consensus uit. De omzet viel vooral in de kernlanden hoger uit dan voorzien. In bijvoorbeeld de Amerika's en Azië vielen de resultaten een tikje tegen, aldus de marktvorser. De marge werd volgens de analist juist wel gestuwd door verbeteringen in de Amerika's en Azië. De omzet steeg in het derde kwartaal op jaarbasis met 3,9 procent van 825 miljoen naar 858 miljoen euro, waar analisten hadden gerekend op een stijging tot 862 miljoen euro. De vergelijkbare groei bedroeg 3,1 procent, flink meer dan de behaalde 0,4 procent in het derde kwartaal van 2016. De aangepaste EBITDA liep afgelopen kwartaal op van 139 miljoen naar 146 miljoen euro, een miljoen meer dan waarop analisten hadden gerekend. De aangepaste EBITDA-marge liep op van 16,8 naar 17,1 procent. Daarmee deed GrandVision het wat beter dan verwacht. Analisten hadden namelijk op een onveranderde marge gerekend. "Zoals voorzien duurt de reorganisatie van de Amerikaanse activiteiten langer dan verwacht", aldus Vandenberghe, wijzend op de "substantiële" afschrijving van 38 miljoen euro. Een sterke koersreactie voorziet de analist niet. “We denken niet dat de kwaliteit en de meevaller voldoende zijn om het aandeel omhoog te jagen”, aldus Vandenberghe, die een Houden advies op het aandeel heeft met een koersdoel van 24,00 euro. Het aandeel deed het de afgelopen periode al goed, benadrukte de analist, en de vooruitzichten voor het vierde kwartaal zijn voorzichtig. Voor het lopende kwartaal waarschuwde GrandVision dat het aantal verkoopdagen lager ligt dan een jaar eerder. Het aandeel GrandVision daalde dinsdag kort na opening ruim een procent.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs