Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
31 oktober 2017

Kwartaalcijfers GrandVision redelijk in lijn met verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) GrandVision heeft in het derde kwartaal van 2017 redelijk conform verwachting gepresteerd, hoewel de marge wel hoger uitviel dan analisten hadden verwacht. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het optiekbedrijf. De omzet steeg in het derde kwartaal op jaarbasis met 3,9 procent van 825 miljoen naar 858 miljoen euro, waar analisten hadden gerekend op een stijging tot 862 miljoen euro. De vergelijkbare groei bedroeg 3,1 procent, flink meer dan de behaalde 0,4 procent in het derde kwartaal van 2016. Autonoom steeg de omzet met 4,9 procent en tegen constante wisselkoersen was dit 5,3 procent. In de eerste negen maanden van 2017 lag de autonome omzetgroei op 4,1 procent. De aangepaste EBITDA liep afgelopen kwartaal op van 139 miljoen naar 146 miljoen euro, een miljoen meer dan waarop analisten hadden gerekend. De aangepaste EBITDA-marge liep op van 16,8 naar 17,1 procent. Daarmee deed GrandVision het wat beter dan verwacht. Analisten hadden namelijk op een onveranderde marge gerekend. De optiekketen wees hiervoor op de marge-ontwikkeling in de Amerika's en Azië. De optiekketen merkte nog een afschrijving op de goodwill te nemen van 38 miljoen euro, aangezien de verbetering van de winstgevendheid in Amerika langer dan voorzien op zich liet wachten. Wel benadrukte GrandVision dat er in Amerika in de eerste drie kwartalen wel degelijk een vergelijkbare omzetgroei werd geboekt. Voor het vierde kwartaal waarschuwde GrandVision dat het aantal verkoopdagen lager ligt dan een jaar eerder. Eind 2016 baatte GrandVision 6.516 winkels uit. Aan het einde van het derde kwartaal waren dit er 6.709. Het aandeel GrandVision sloot maandag 0,9 procent hoger op 22,80 euro.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 248.20 0.63 %
Stijgers Dalers
Value8 5.33  5.8 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 8.02  -3.3 %
Beter bed 14.53  -2.5 %
Meer beurs