Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
30 oktober 2017

Hogere resultaten SnowWorld

(ABM FN-Dow Jones) SnowWorld heeft in het gebroken boekjaar 2016/2017 hogere resultaten behaald, vooral vanwege een winstversnelling in de tweede helft. Dit maakte de uitbater van overdekte skipistes, met het oog op het overnamebod van de Belgische miljardair Marc Coucke, maandag nabeurs bekend.  SnowWorld, dat inmiddels voor 65 procent in handen is van Coucke, boekte een omzetstijging van krap 7 procent tot 27,3 miljoen euro, waarvan een operationele winst overbleef van 3,1 miljoen euro, een stijging van bijna 29 procent. Netto lag de winst op 2,4 miljoen euro. Dit was inclusief een afwaardering van geactiveerde ontwikkelkosten voor skihallen in Parijs en Barcelona van 0,8 miljoen euro. Een jaar eerder lag de nettowinst ook op circa 2,4 miljoen euro. De geactiveerde kosten werden afgewaardeerd, omdat SnowWorld niet verwacht dat er op korte termijn kan worden begonnen met de bouw van nieuwe skiresorts. In Parijs wordt dit verhinderd omdat op de beoogde locatie in 2024 de Olympische Spelen zullen plaatsvinden. Wat betreft Barcelona ondervindt SnowWorld naar eigen zeggen problemen van de politieke ontwikkelingen tussen Catalonië en Madrid. Er wordt niet verwacht dat Barcelona binnen afzienbare tijd het bestemmingsplan van de beoogde locatie zal aanpassen, liet de uitbater weten.  De onderneming zei dat de verbetering van de resultaten te danken was aan een uitbreiding van de skihal in Zoetermeer, die op 15 oktober in gebruik werd genomen. Hierop nam het aantal verkochte tickets in Zoetermeer met ruim een vijfde toe. Over de hele portefeuille werden er dik 7 procent meer pistetickets verkocht.  De resultaten werden eerder dan gepland bekendgemaakt door SnowWorld vanwege het verplichte bod dat Alychlo moet uitbrengen, nadat het investeringsvehikel van Coucke een belang van meer dan 30 procent in handen kreeg. Alychlo heeft laten weten niet later dan 20 december een aanvraag tot goedkeuring van haar biedingsbericht te zullen indienen bij de Autoriteit Financiële Markten. Het aandeel SnowWorld sloot maandag 0,9 procent lager op 9,50 euro. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs