Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
30 oktober 2017

HAL aast op Eneco - media

(ABM FN-Dow Jones) De Rotterdamse investeringsmaatschappij HAL is al lange tijd een belangrijke kandidaat om een deel van energiebedrijf Eneco te kopen. Dit meldde De Telegraaf maandag op basis van bronnen. In de aanloop naar de splitsing van Eneco en Stedin afgelopen jaar richtte Eneco volgens de krant een werkgroep op om op zoek te gaan naar mogelijke nieuwe aandeelhouders, mochten gemeenten hun aandelen willen verkopen. Daaruit rolde een lijstje met een vijftal kandidaten, waarbij HAL de meest in het oog springende was, aldus De Telegraaf.   De andere namen waren naar verluidt buitenlandse investeerders en pensioenbelegger PGGM, maar geen andere energiebedrijven.  Eneco en HAL zouden hebben gesproken over een minderheidsbelang van grofweg 40 procent. De aandeelhouders van Eneco zien dit volgens de krant echter niet zitten en zouden een consultatieproces zijn opgestart onder alle aandeelhouders.  Het aandeel HAL sloot vrijdag op 159,37 euro. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs