Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
30 oktober 2017

HAL aast op Eneco - media

(ABM FN-Dow Jones) De Rotterdamse investeringsmaatschappij HAL is al lange tijd een belangrijke kandidaat om een deel van energiebedrijf Eneco te kopen. Dit meldde De Telegraaf maandag op basis van bronnen. In de aanloop naar de splitsing van Eneco en Stedin afgelopen jaar richtte Eneco volgens de krant een werkgroep op om op zoek te gaan naar mogelijke nieuwe aandeelhouders, mochten gemeenten hun aandelen willen verkopen. Daaruit rolde een lijstje met een vijftal kandidaten, waarbij HAL de meest in het oog springende was, aldus De Telegraaf.   De andere namen waren naar verluidt buitenlandse investeerders en pensioenbelegger PGGM, maar geen andere energiebedrijven.  Eneco en HAL zouden hebben gesproken over een minderheidsbelang van grofweg 40 procent. De aandeelhouders van Eneco zien dit volgens de krant echter niet zitten en zouden een consultatieproces zijn opgestart onder alle aandeelhouders.  Het aandeel HAL sloot vrijdag op 159,37 euro. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 186.61 -0.43 %
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Meer beurs