Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
30 augustus 2017

HAL Trust boekt minder winst

(ABM FN-Dow Jones) HAL Trust heeft in de eerste zes maanden van 2017 minder winst geboekt, maar de nettovermogenswaarde steeg wel. Dit bleek woensdag nabeurs tijdens de publicatie van de resultaten over de eerste helft van 2017. Het investeringsbedrijf boekte in het afgelopen halfjaar een nettowinst van 229 miljoen euro, tegen 431 miljoen euro een jaar eerder. De daling is voornamelijk het gevolg van lagere boekwinsten. In 2016 werden er namelijk nog boekwinsten gerealiseerd op de verkoop van activa in het Verenigd Koninkrijk door Vopak en op de verkoop van InVesting en Nationale Borg-Maatschappij. De nettovermogenswaarde, gebaseerd op de marktwaarde van de beursgenoteerde ondernemingen en de liquiditeitenportefeuille en op de boekwaarde van de niet-beursgenoteerde ondernemingen, steeg op jaarbasis met 161 miljoen euro naar 12.636 miljoen euro. Volgens HAL was deze stijging te danken aan de hogere beurswaarde van GrandVision, maar kwamen de beurswaarderingen van Vopak, Boskalis, Safilo en SBM Offshore wel lager uit.   Het concern meldde dat de waarde van de belangen in beursgenoteerde ondernemingen en de liquiditeitenportefeuille tussen 30 juni 2017 en 25 augustus 2017 is gedaald met circa 830 miljoen euro. De investeringsmaatschappij gaf geen winstverwachting voor het hele jaar af. Op een groen Damrak sloot het aandeel HAL 0,5 procent hoger 169,55 euro.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs