Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
30 augustus 2017

Beursblik: Fitch handhaaft stabiele outlook op Van Lanschot

(ABM FN-Dow Jones) Fitch Ratings heeft de outlook voor Van Lanschot gehandhaafd op stabiel bij een onveranderde BBB+ rating. Dit bleek woensdag uit een rapport van de kredietbeoordelaar. De kredietanalisten van Fitch merkten op dat Van Lanschot een sterke positie heeft met zowel vermogensbeheer als binnen de bankensector. De analisten spraken bovendien van "solide" kapitaalratio's en een "redelijk conservatieve" risicobenadering.  Ook reflecteert de BBB+-waardering van Fitch de gestage groei van de winstgevendheid. De analisten merkten op dat de winstgevendheid van Van Lanschot in de afgelopen jaren verbeterde, maar dat de operationele winst slechts matig groeide. Fitch verwacht dat de private bank kan blijven profiteren van lagere kredietverliezen, vanwege een aantrekkend bedrijfsklimaat in Nederland en een lager risicoprofiel van de kredietportefeuille.  De bank heeft volgens Fitch een "ambitieus" plan ontvouwt om de winstgevendheid richting 2020 te verbeteren. De analisten denken dat een structurele verbetering van de winstgevendheid op middellange termijn mogelijk is, maar dat dit zal afhangen of de bank in staat is om het beheerde vermogen op te krikken, terwijl de kosten onder controle worden gehouden.  Op een groen Damrak koerste het aandeel Van Lanschot woensdagmiddag 1,9 procent hoger naar 27,00 euro.   

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs