Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
30 augustus 2017

Beursblik: Fitch handhaaft stabiele outlook op Van Lanschot

(ABM FN-Dow Jones) Fitch Ratings heeft de outlook voor Van Lanschot gehandhaafd op stabiel bij een onveranderde BBB+ rating. Dit bleek woensdag uit een rapport van de kredietbeoordelaar. De kredietanalisten van Fitch merkten op dat Van Lanschot een sterke positie heeft met zowel vermogensbeheer als binnen de bankensector. De analisten spraken bovendien van "solide" kapitaalratio's en een "redelijk conservatieve" risicobenadering.  Ook reflecteert de BBB+-waardering van Fitch de gestage groei van de winstgevendheid. De analisten merkten op dat de winstgevendheid van Van Lanschot in de afgelopen jaren verbeterde, maar dat de operationele winst slechts matig groeide. Fitch verwacht dat de private bank kan blijven profiteren van lagere kredietverliezen, vanwege een aantrekkend bedrijfsklimaat in Nederland en een lager risicoprofiel van de kredietportefeuille.  De bank heeft volgens Fitch een "ambitieus" plan ontvouwt om de winstgevendheid richting 2020 te verbeteren. De analisten denken dat een structurele verbetering van de winstgevendheid op middellange termijn mogelijk is, maar dat dit zal afhangen of de bank in staat is om het beheerde vermogen op te krikken, terwijl de kosten onder controle worden gehouden.  Op een groen Damrak koerste het aandeel Van Lanschot woensdagmiddag 1,9 procent hoger naar 27,00 euro.   

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 243.10 2.25 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Altice 7.85  3.8 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Yatra 5.05  -8 %
Doc data 0.43  -2.3 %
Meer beurs