Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
30 augustus 2017

Beursblik: Fitch handhaaft stabiele outlook op Van Lanschot

(ABM FN-Dow Jones) Fitch Ratings heeft de outlook voor Van Lanschot gehandhaafd op stabiel bij een onveranderde BBB+ rating. Dit bleek woensdag uit een rapport van de kredietbeoordelaar. De kredietanalisten van Fitch merkten op dat Van Lanschot een sterke positie heeft met zowel vermogensbeheer als binnen de bankensector. De analisten spraken bovendien van "solide" kapitaalratio's en een "redelijk conservatieve" risicobenadering.  Ook reflecteert de BBB+-waardering van Fitch de gestage groei van de winstgevendheid. De analisten merkten op dat de winstgevendheid van Van Lanschot in de afgelopen jaren verbeterde, maar dat de operationele winst slechts matig groeide. Fitch verwacht dat de private bank kan blijven profiteren van lagere kredietverliezen, vanwege een aantrekkend bedrijfsklimaat in Nederland en een lager risicoprofiel van de kredietportefeuille.  De bank heeft volgens Fitch een "ambitieus" plan ontvouwt om de winstgevendheid richting 2020 te verbeteren. De analisten denken dat een structurele verbetering van de winstgevendheid op middellange termijn mogelijk is, maar dat dit zal afhangen of de bank in staat is om het beheerde vermogen op te krikken, terwijl de kosten onder controle worden gehouden.  Op een groen Damrak koerste het aandeel Van Lanschot woensdagmiddag 1,9 procent hoger naar 27,00 euro.   

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Frank van Marwijk, Michel Hoetmer, Asha Kalijan, Jan Vermeiren, Johanna Kroon en André de Waal. Lees de gratis artikelen van deze management best-seller auteurs op Managersonline.nl. Plus: handige checklists en het laatste managementnieuws!
Team Nijhuis laat ondernemers kennis maken met digitale marketing dankzij gratis online cursus
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
Brisk-index: 267.38 -0.45 %
Stijgers Dalers
Postnl 3.35  4.7 %
Nutreco 47  3.9 %
Aperam 44.53  3.4 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Beter bed 15.48  -3.3 %
USG people 17.2  -1.5 %
Meer beurs