Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
11 augustus 2017

China waarschuwt voor irrationele handel staalfutures

(ABM FN-Dow Jones) Chinese autoriteiten hebben donderdag gewaarschuwd voor irrationele bewegingen van de metaalprijzen, wat sterke dalingen van de futures tot gevolg had.  Volgens brancheorganisatie China Iron and Steel Association worden de prijzen voor staalfutures niet gedreven door dalingen van de vraag of het aanbod, maar door "over interpretatie, of zelf misinterpretatie" met betrekking tot capaciteitsverminderingen, het tegengaan van illegale staalproductie en beleidsmaatregelen om het milieu te beschermen.  De organisatie waarschuwde ervoor dat sommige handelaren de prijzen omhoog duwden door overdreven conclusies te trekken over een sterke stijging van de staalprijzen in de tweede helft van 2017 om zo winst te behalen op hun posities. Handelaren schrokken van de uitlatingen en de prijzen voor rebar staal en ijzerts gingen flink omlaag. Dit had ook invloed op de koersen van Europese staalbedrijven vrijdagochtend.  De prijzen voor rebar staal, REinforcing BAR, dat wordt gebruikt in de bouw, bereikten in China eerder deze week nog het hoogste niveau in de laatste vijf jaar. In Amsterdam daalde het aandeel ArcelorMittal vrijdag 3,8 procent. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Goede beveiliging verkleint risico autodiefstal met 75 procent
Met een goed, door vakmensen ingebouwd beveiligingssysteem kunnen autobezitters het risico op diefstal van hun vervoermiddel met bijna 75 procent verkleinen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 268.57 2.04 %
Stijgers Dalers
Doc data 0.5  4.2 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Unilever 47.79  -2.9 %
Sligro food 38.89  -1.8 %
Meer beurs