Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Rode cijfers voor Telegraaf Media Groep

28 juli 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Telegraaf Media Groep heeft in het eerste halfjaar van 2017 de resultaten fors onder druk zien staan als gevolg van dalende advertentie-inkomsten en bijzondere posten voor reorganisaties en kosten rondom de overnamestrijd. Ook zonder deze kosten waren de resultaten evenwel negatief. Dit maakte het mediaconcern vrijdag voorbeurs bekend. In het afgelopen halfjaar daalde de omzet met 9,3 procent van 171,9 miljoen naar 156 miljoen euro, terwijl het bedrijfsresultaat (EBITDA) exclusief reorganisatiekosten uitkwam op 6,1 miljoen euro negatief tegen 1,6 miljoen euro in het rood een jaar geleden. De omzetdaling was onder meer te wijten aan 3,4 procent lagere inkomsten uit abonnementen en 21,3 procent minder inkomsten uit advertenties.  De totale EBITDA kwam uit op 19 miljoen euro negatief tegen 1,9 miljoen euro negatief een jaar geleden. De EBITDA-marge viel dan ook lager uit op 3,9 procent negatief tegen 0,9 procent negatief in de eerste helft van 2016. De EBITDA betreft de voortgezette bedrijfsactiviteiten en zijn derhalve exclusief de resultaten van Keesing Media Group, vanwege de aanstaande verkoop van dit onderdeel en ook exclusief de resultaten van de in het radiopartnership met Talpa ingebrachte entiteiten. Onder de streep restte een nettoverlies van 11,4 miljoen tegen een winst van 3,1 miljoen euro een jaar geleden. "Zoals eerder beschreven zijn de belangrijkste oorzaken hiervoor de gedaalde omzet, hoge eenmalige advieskosten en aanloopkosten voor het nieuwe online videoplatform Telegraaf VNDG", verklaarde het mediabedrijf. TMG is recent een nieuwe fase ingegaan. Sinds 2 juli bezit Mediahuis 64,66 procent van de aandelen van het bedrijf. Op 21 juni zijn Marc Vangeel als CEO en Koos Boot als CFO benoemd tot de nieuwe raad van bestuur en is de nieuwe raad van commissarissen benoemd. "De raad van bestuur presenteert dit najaar haar plannen om van TMG weer een sterk en leidend mediabedrijf te maken.", schreef het bedrijf in een toelichting op de sombere cijfers.

Outlook
Ook voor de tweede helft van 2017 voorziet TMG dat de inkomsten uit advertenties en oplagen onder druk blijven staan. Het effect hiervan zal deels kunnen worden opgevangen door kostenbesparingen, denkt het mediabedrijf. Het aandeel TMG sloot donderdag 0,3 procent hoger op 6,02 euro. 

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.