Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Beursblik: Aperam voldoet vermoedelijk aan eigen verwachtingen

24 juli 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Aperam heeft in het tweede kwartaal van 2017, conform de eigen verwachtingen, een stabiel bedrijfsresultaat behaald bij een gelijkgebleven nettoschuld. Dit verwachten analisten. Aperam zelf heeft gezegd te verwachten dat het bedrijfsresultaat (EBITDA) in het tweede kwartaal vlak zal ontwikkelen ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar, net als de nettoschuld. In het eerste kwartaal bedroeg het bedrijfsresultaat 171 miljoen euro. Analisten van Jefferies rekenen voor het afgelopen kwartaal op 168 miljoen dollar, terwijl Credit Suisse uitgaat van 173 miljoen dollar. In de vergelijkbare periode in 2016 kwam het EBITDA resultaat uit op 123 miljoen dollar. "Ondanks tegenwind in het tweede kwartaal door het uitblijven van hogere grondstofprijzen, waar onderdeel Service & Solutions van profiteerde in het eerste kwartaal, bleven de onderliggende staalactiviteiten sterk", schreven analisten van Jefferies in een vooruitblik. De marktvorsers van de Amerikaanse zakenbank wezen er ook op dat Aperam gedurende het kwartaal voor 29 miljoen dollar aan dividend heeft uitgekeerd en voor 79 miljoen dollar aan eigen aandelen heeft ingekocht. Dit drukte op de winstgevendheid en heeft tevens het terugbrengen van de nettoschuld tegengehouden volgens Jefferies. Jefferies stelde dat de vraag in Europa sterk is geweest, terwijl in Brazilië sprake was van aanhoudende zwakte ondanks een seizoensgebonden opleving in het tweede kwartaal. Analisten van Credit Suisse waren iets positiever. "Het tweede kwartaal zou wederom zeer sterk moeten zijn voor Aperam, aangejaagd door aanhoudende meewind in Europa waarmee negatieve gevolgen van het uitvallen van de fabriek in Chatelet zou moeten worden opgevangen", schreef de Zwitserse bank. De analisten voegden hier aan toe dat Aperam mogelijk wordt gecompenseerd via verzekeringen voor de onderbreking in de fabriek in Chatelet, maar dat hierover informatie ontbreekt. 

Outlook 
Verwacht wordt dat Aperam voor de tweede helft van dit jaar op een lager bedrijfsresultaat zal rekenen vanwege de seizoensgebonden vertraging in verband met de zomermaanden. Het aandeel Aperam noteerde maandagmiddag een half procent hoger op 41,85 euro.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.