Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Beursblik: vijfde meer winst verwacht voor ArcelorMittal

24 juli 2017 - (ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft in het tweede kwartaal van 2017 waarschijnlijk een hoger bedrijfsresultaat dan een jaar terug behaald. Dit bleek maandag uit een door het staalbedrijf bekendgemaakte analistenconsensus.  Volgens de 23 geraadpleegde analisten kwam het bedrijfsresultaat (EBITDA) uit op 2.155 miljoen dollar. Dat is krap 22 procent meer dan in het tweede kwartaal van 2016, toen de EBITDA 1.770 miljoen dollar bedroeg.  "Het tweede kwartaal zou een seizoensgebonden verbetering in volumes moeten laten zien in alle regio's, terwijl de onderliggende vraag gezond is gebleven", blikten analisten van Jefferies vooruit.  De analisten stelden in hun rapport dat het tweede kwartaal een omgekeerd beeld zal geven ten opzichte van de eerste drie maanden, "toen sterke resultaten werden overschaduwd door zwakkere vooruitzichten voor prijzen en de economie".  Analisten van Goldman Sachs wezen in een vooruitblik op het positieve momentum dat in het tweede kwartaal zichtbaar werd en rekenen dan ook op een "solide kwartaal".  "Vooruitkijkend verwachten we dat de marktomstandigheden in het tweede kwartaal in het algemeen stabiel zullen zijn", zei CEO Lakshmi Mittal bij de laatste kwartaalcijfers van de staalreus. Mittal voegde daar aan toe dat de staalsector nog steeds last heeft van het dumpen van staal. 

Derde kwartaal
Analisten verwachten dat de winstgevendheid in het derde kwartaal lager zal liggen, zoals gebruikelijk vanwege seizoensgebonden effecten. Volgens Jefferies zullen ook de marges iets lager liggen dan in het tweede kwartaal en zal de mijnbouwdivisie van ArcelorMittal de effecten ondervinden van de lagere grondstofprijzen. "We verwachten guidance voor een seizoensgebonden zwakker derde kwartaal, maar denken dat opmerkingen over de onderliggende vraag en de verwachtingen voor de staalprijzen positief zouden moeten zijn", schreven analisten van Goldman Sachs.  De staalreus opent donderdag voorbeurs de boeken.  Op een iets lager Damrak verloor het aandeel ArcelorMittal maandag 0,5 procent op 21,49 euro.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.