Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Aandeelhouders Value8 blijven in de wachtkamer

28 juni 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Value8 moest woensdag zijn jaarvergadering houden zonder de door beleggers zo gehoopte goedkeurende verklaring van de accountant bij de jaarstukken, zoals het investeringsvehikel onder leiding van CEO Peter Paul de Vries al kort voor de vergadering publiek bekendmaakte. Met het ontbreken van de handtekening van accountant Mazars onder de jaarrekening, vervielen ook de agendapunten met betrekking tot goedkeuring van de jaarrekening, het dividendvoorstel en decharge van het bestuur en de raad van commissarissen. Wel werd er gestemd over een machtiging tot inkoop en uitgifte van eigen aandelen. Ondanks de nodige protesten in de zaal en onthouding van stemming door onder meer de Vereniging van Effectenbezitters, stemde de vergadering in met beide punten. Dit gold ook voor de herbenoeming van Jaap van Duijn als commissaris. De bekende belegger blijft nog een jaar aan, hoewel hij hier naar eigen zeggen niet heel veel behoefte aan had, na twee termijnen. Value8 is volgens de commissaris evenwel "evident in de problemen" en "dan loop je niet weg", aldus Van Duijn. Van Duijn vormt samen met Annemarie van Gaal en Abel Slippens de nieuwe raad van commissarissen. Hans Portier nam afscheid na twee termijnen van vier jaar.

Goedkeuring
Het ontbreken van een handtekening onder de jaarrekening 2016 was volgens Value8 toe te schrijven aan drie dossiers. Allereerst de transactie die leidde tot de combinatie HeadFirst Source, die pas laat in 2016 plaatsvond. CFO Remko Herschel was echter optimistisch en denkt dat op dit punt vlot een goedkeuring van de accountant komt. Of dit nog tot significante aanpassingen in de voorlopige cijfers leidt, wilde Herschel niet zeggen. Naast HeadFirst Source speelt er bij Ceradis een boekhoudkundige kwestie en verder is er de onrust rondom BK Group, waar mogelijk sprake is van overtreding van wet- of regelgeving. Vanwege dit laatste mág de accountant de jaarrekening simpelweg niet aftekenen, volgens Value8 . Hoe lang het proces bij de accountant nog zal duren, daarover durfde het bedrijf geen uitspraak te doen. Er is volgens de onderneming "nog onvoldoende informatie om af te ronden". De betreffende accountant Onno Opzitter van Mazars was niet aanwezig, maar liet een korte verklaring voorlezen. De accountant had pas dinsdag om vijf uur aan het bedrijf laten weten woensdag niet te zullen verschijnen op de jaarvergadering. Zodra hij de jaarrekening heeft goedgekeurd, zal Opzitter bij de eerstvolgende vergadering aanwezig zijn, zo beloofde Value8. CEO De Vries maakte excuses voor het ontbreken van de goedkeurende verklaring. "Buitengewoon vervelend dat de handtekening er nog niet is", aldus de oud-topman van de VEB. "Ik hoop dat die er snel is." Wat het zou betekenen als de accountant uiteindelijk toch geen goedkeurende verklaring afgeeft, daarover wilde De Vries niet filosoferen. De topman zei woensdag dat de relatie met Opzitter "correct, vriendelijk en zakelijk" is.

Toezichthouder
Verder liet De Vries weten dat er contact is geweest met de Autoriteit Financiële Markten over de achterstand met het afronden van de jaarrekening. “De AFM is op de hoogte gehouden”, aldus De Vries, "en dat doen we nog steeds". Op een iets lagere beurs maakte het aandeel Value8 woensdagmiddag een pas op de plaats op 5,77 euro.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.