Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
21 april 2017

Beursblik: nette resultaten bij ASMI

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft in het eerste kwartaal met de front-end activiteiten grofweg in lijn met de verwachtingen gepresteerd, terwijl de back-end kant veel beter dan voorzien was en dit leverde een "erg bemoedigende" outlook voor de rest van het jaar op. Dit concludeerde analist Edwin de Jong van NIBC vrijdag. De omzet van ASMI in het eerste kwartaal lag met 144,5 miljoen euro boven de 140,0 miljoen euro die De Jong had voorzien. De nettowinst was met 35,9 miljoen euro ook flink hoger dan de 22,5 miljoen euro waarop de analist had gerekend. ASMI liet bij de jaarcijfers over 2016 weten voor het eerste kwartaal van 2017 een omzet te voorzien van 135 miljoen tot 145 miljoen euro. De orderinstroom zou volgens de toeleverancier uitkomen op "een gezonde" 170 miljoen tot 190 miljoen euro. De orderinstroom kwam uiteindelijk uit op ruim 204 miljoen euro. De Jong wees er op dat de instroom bij de front-end activiteiten op een recordniveau uitkwam, te danken aan een toenemende bijdrage door 3D-NAND. "Een duidelijk positief signaal", aldus de analist, terwijl ASMI ook een sterke vraag naar Intrepid kende. Bij de jaarcijfers over 2016 gaf ASMI ook al een omzetverwachting voor het tweede kwartaal af, van 160 miljoen tot 200 miljoen euro. Deze omzetverwachting stelde de toeleverancier donderdag aan de onderkant opwaarts bij naar een bandbreedte van 180 miljoen tot 200 miljoen euro. Daarbij rekent ASMI op een orderinstroom van 190 miljoen tot 210 miljoen euro voor het lopende kwartaal. De Jong sprak van een "sterke outlook", waarbij het momentum goed blijft. De analist verwacht voor het derde kwartaal op basis van de outlook van ASMI een omzet van opnieuw zo’n 200 miljoen euro. "Dit maakt dat de omzetverwachtingen voor 2017 vermoedelijk aan de lage kant zijn", aldus de marktvorser. NIBC heeft een koopaanbeveling op ASMI met een koersdoel van 55,00 euro. De Jong zal zijn taxaties evenwel opwaarts bijstellen, net als het koersdoel. Een volgende aanjager kan volgens de analist de jaarvergadering zijn, waarvoor grootaandeelhouder Eminence de verkoop van het belang in ASM PT op de agenda zette. Het aandeel ASM International sloot donderdag op een fractioneel hoger Damrak 2,0 procent in het groen op 51,88 euro.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs