Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

ASMI haalt eigen doelstellingen

26 oktober 2016 - (ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft, zoals verwacht, aan de eigen doelstellingen voldaan in het derde kwartaal. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de toeleverancier aan de halfgeleider sector. ASMI behaalde afgelopen kwartaal een omzet van 144,2 miljoen euro. Vooraf zei de onderneming te mikken op 135 miljoen tot 150 miljoen euro, met een orderinstroom van 100 miljoen tot 130 miljoen euro. De orders kwamen afgelopen kwartaal uit op 122,6 miljoen euro. De omzet daalde op jaarbasis met 11 procent, maar lag op kwartaalbasis 4 procent hoger. De orderinstroom was wel 23 procent minder dan in het tweede kwartaal van dit jaar. De brutomarge kwam uit op ongeveer 44 procent. Operationeel verdiende ASMI in het derde kwartaal 16,8 miljoen euro, grofweg gelijk aan een kwartaal eerder, en de nettowinst kwam uit op 33,1 miljoen euro. Genormaliseerd bedroeg de winst 39,8 miljoen euro, tegenover 42,3 miljoen euro voorgaand kwartaal. CEO Chuck del Prado gaf ongunstige wisselkoerseffecten als voornaamste reden voor de winstdaling. Daar stond evenwel een "sterke prestatie" bij ASM PT tegenover, aldus de topman.

Outlook
Net als bij de halfjaarcijfers wees CEO Del Prado op de lage vraag uit het geheugensegment, die niet kon worden gecompenseerd door de sterke groei in de segmenten logic en foundry. De single wafer ALD markt zal dit jaar dan ook met dubbele cijfers krimpen, aldus de topman. Voor het vierde kwartaal rekent ASMI op een omzet van 150 miljoen tot 170 miljoen euro, met een orderinstroom van 130 miljoen tot 160 miljoen euro. Positief is volgens Del Prado dat de single wafer ALD markt in 2017 "duidelijk" zal verbeteren.

Aandeleninkoop
Conform de verwachtingen van de beheerders van het Add Value Fund kondigde ASMI woensdag een nieuw aandeleninkoopprogramma aan. Het lopende inkoopprogramma komt spoedig ten einde, nadat eind september reeds 94 procent van de beoogde 100 miljoen euro was ingekocht. Vervolgens zal ASMI in de rest van dit jaar en volgend jaar nog eens voor maximaal 50 miljoen euro aan eigen aandelen gaan inkopen. Woensdag sloot het aandeel ASM International, op een rood Damrak, 0,2 procent hoger op 38,32 euro.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.